Populārākā atpūtas vieta Latgalē – pie Čertoka ezera

87 % Latvijas iedzīvotāju brīvo laiku pavada dabā, liecina šoruden SKDS pētījuma centra veiktās iedzīvotāju aptaujas par dabas tūrisma iespējām Latvijas valsts mežos rezultāti. Visbiežāk cilvēki dodas mežā, lai pastaigātos (71 %) un vērotu dabu (60 %), savukārt vairāk nekā puse – lai sēņotu un ogotu.

Pētījumā noskaidrotas biežāk apmeklētās Latvijas valsts mežu apsaimniekotās tūrisma un atpūtas vietas Latvijas reģionos. Kā populārākais atpūtas galamērķis Latgalē ir krāšņā ainava pie Čertoka ezera (Velnezera) Krāslavas novadā. Zemgalē visvairāk novērtē dabas parku Tērvetē, kā arī Engures ezera dabas parku, Ložmetējkalnu un Tīreļpurvu un Kaņiera ezeru. Kurzemē par iecienītāko tūrisma objektu atzīta Jaunmoku pils, savukārt Sēlijā – Skrīveru dendroloģiskais parks, bet, atpūšoties dabā Vidzemes pusē, iedzīvotāji labprāt dodas izstaigāt dabas taku Līgatnes upes krastā.

Visbiežāk par labākajām atpūtas vietām dabā iedzīvotāji uzzina no draugiem un paziņām. Savukārt iedvesmu jauniem pastaigu maršrutiem un informāciju par vēl neatklātām atpūtas vietām Latvijā dabā gājēji uzzina plašsaziņas līdzekļos un sociālajos medijos. Aktīvākie sēņotāji un ogotāji dzīvo Latgalē un Vidzemē, bet pastaigas mežā visvairāk vilina Rīgas un Vidzemes iedzīvotājus, savukārt vērot dabu visbiežāk dodas Rīgas un Kurzemes iedzīvotāji. Informācija: lvm.lv