“Nemo” cilvēku stāsti: Satiekas tematiskos pasākumos un sumina jubilejās

Krāslavas šūšanas uzņēmuma “Nemo” vairāk nekā 150 cilvēku lielo saimi apvieno darbs un svētki

Krāslavas šūšanas uzņēmums “Nemo” lepojas ar 50 gadus garu vēsturi un daudzām darbinieku paaudzēm un dzimtām. Vieni ar savu darbu šo uzņēmumu popularizēja pašos pirmsākumos, citi jau ir “Nemo” vizītkarte šajā – 21. gadsimtā. Pateicoties SIA “Nemo” īpašnieces un valdes priekšsēdētājas Ingas Zemdegas-Grāpes ierosinājumam, “Vietējā Latgales Avīze” visu gadu stāstīja par uzņēmuma cilvēkiem. 
“Nemo” raksturo ne tikai darba junda, bet arī svētki, uzsver Inga Zemdega-Grāpe, uzaicinot “Vietējo Latgales Avīzi” paciemoties uzņēmuma kolektīva tējas pēcpusdienā. 
Sarīkojumā zālē svinīgi saklāto galdu rotāja “Nemo” darbinieku saceptās kūkas, pīrāgi, pagatavotie gaļas ēdieni un citi mājas virtuves gardumi. Inga Zemdega-Grāpe bija sarūpējusi ķirbju–biezpiena tarti. Klātesošie dalījās ar receptēm, solot, ka arī mājās izceps kolēģa pagatavoto garšīgo karbonādi vai kēksus. Notika arī viktorīna par tēju, un uzvarētāji saņēma balvas. 
Ludmila pauda prieku, ka notiek šādi pasākumi, tie ļauj ne tikai atpūsties pēc darbīgas dienas, bet arī iepazīt vienam otru, parunāties par dzīvē svarīgo. 

“Pasākumi, tāpat kā darbs, saliedē kolektīvu. Šoreiz darbinieki nolēma, ka būs tējas pēcpusdiena ar pašu pagatavotiem kulinārijas brīnumiem. “Nemo” kolektīvs atrod laiku svētkiem arī ikdienā. Ja darbiniekam ir apaļa jubileja, suminām viņu. Turklāt darbinieks var izvēlēties audumu un sašūt sev kleitu vai svārkus, vai mēteli, kādu viņš vēlas. Cieņu darbiniekiem mēs izrādām ne tikai ar labu darba algu, pirmām kārtām tā ir mūsu cieņpilna attieksme ikdienā. “Nemo” darbinieki var nopelnīt vairāk nekā darba algu, jo uzņēmumā darbojas elastīga piemaksu sistēma. Tāpat mums rūp darbinieku veselība, tāpēc mēs organizējam vingrošanas nodarbības, un, ja darbinieks apmeklē tās, viņš saņem nelielu algas piemaksu. “Nemo” saime svin uzņēmuma dzimšanas dienu un rīko Starptautiskās sieviešu dienas, Jaungada u.c. pasākumus. Visi šajos svētkos saņem dāvanas. Nevienam nav noslēpums, ka cilvēks pavada darbā lielāko sava mūža daļu, tāpēc mēs cenšamies šo darba ikdienu organizēt tā, lai katrs no mums ietu uz darbu ar prieku. Man ir liels prieks, ka mums tas izdodas,” pastāstīja Inga Zemdega-Grāpe. 

Drīz “Nemo” kolektīvs pulcēsies arī Jaungada pasākumā, kur dejas dažu gadu rit līdz pusnaktij. Inga Zemdega-Grāpe novēl “Nemo” darbiniekiem un darbinieku ģimenēm: “Šķiet, pēdējie gadi Latvijā un pasaulē ir bijuši īpaši grūti. Tādos laikos ir svarīgi sajust savu tuvo atbalstu un radīt kopīgu prieku. Ģimene un darba kolektīvs ir šūniņas, kur cilvēks var paglābties no pasaules vētrām. Bet pārvarētās grūtības liecina par mūsu iekšējo spēku un apliecina varēšanu. Līdz šim mums izdodas arvien labāk! Lai  mums visiem veselība, spēks un varēšana turēties kopā, lai izdošanās un dzīvesprieks, ar ko dalīties arī turpmāk!”

Inga Zemdega-Grāpe ar kolēģiem “Nemo” tējas pēcpusdienā piedāvāja dažādus mājas virtuves gardumus


Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto