Folkloras kopai “Upīte” tapis jau sestais klips

Folkloras kopa “Upīte” klausītājiem dāvina mūzikas klipu Ziemassvētku noskaņās – par ceļu, sevis meklēšanu, šķēršļiem un izvēlēm, no kurām galvenā ir nest gaismu un pašiem būt par gaismu, neskatoties uz visu, ko piedzīvojam gan ikdienas reālijās, gan pasaules notikumu kontekstā.

Klips tapis kā turpinājums video klipu sērijai folkloras kopas albuma “Padzīdam i…” dziesmām, un šoreiz tika stāstīts dziesmas “Sabarovu kumelini” stāsts. Dziesmas aranžiju veidojuši Kate Slišāne, Domeniks Slišāns un Artūrs Slišāns. Par filmēšanas vietu tika izvēlētā Kupravas bijusī rūpnīcas teritorija, kas simboliski lieliski iederas pagātnes mantojuma un mūsdienu savienojumā. Klipa tērpu un idejas autore ir multimāksliniece Evika Muizniece, sadarbībā ar kuru tapuši arī iepriekšējie folkloras kopas mūzikas klipi.

Nemateriālā kultūras centra “Upīte” vadītājs Andris Slišāns: “Prieks, ka maziem soļiem folkloras kopa tuvojas nospraustajam mērķim izveidot vīru dziesmu albuma “Padzīdam i...” video stāstu, šis jau ir sestais mūzikas klips, vēl atlikušas 11 dziesmas un varēs izbaudīt kopējo albuma stāstu.” Radošais kolektīvs ir gana liels – videoklipa idejas autore, producente Evika Muizniece, operators, montāžists Artūrs Krūmiņš, mūsdienu deju dejotāji Jana Bondare un Reinis Sondors, tautas deju horeogrāfe Anda Sprūža. Video piedalījās Andris Slišāns, Ligita Spridzāne, Kate Slišāne, Domeniks Slišāns, Kaspars Babāns, Viktorija Supe, Mareks Supe, Nataļja Putniņa un Edgars Jermacāns.

Audiovizuālais darbs tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, un tā galvenie mērķi ir radīt jaunu, mūsdienīgu interpretāciju par latgaliešu tradicionālo mūziku folkloras kopas “Upīte” izpildījumā un popularizēt tradicionālo mūziku mūsdienīgā skanējumā jauniešu vidū, sekmējot interesi par Nemateriālo mantojumu un latgaliešu valodu.\