Rēzeknē – fotoizstāde “Latgales baltajos lielceļos sastaptie” 

5. oktobrī Latgales Kultūrvēstures muzejā atklāta un līdz 10. novembrim būs skatāma fotovēsturnieka Pētera Korsaka 59 fotogrāfiju izstāde, kurā iemūžinātas ap 50 personību, pieminekļa “Vienoti Latvijai” atdzimšanas mirkļi, māla pārvērtības podnieka rokās, dzimtā – Maltas pagasta personības un dažas Latgales ainavas. Jau 2017. gadā Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā bija skatāma fotoizstāde «Personības manā dzīves ceļā», kurā bija aplūkojamas P. Korsaka dzīvē svarīgas personības. Sagaidot 85. jubileju, mākslinieks veltījis laiku saviem novadniekiem – latgaliešiem!
Izstādes atklāšanā, uz kuru tālo ceļu no Sējas novada bija mērojis arī tās autors, bija klāt daudzi no fotogrāfijās iemūžinātajiem, pārstāvot Rēzekni, Balvus, Maltu, Varakļānus, Preiļus utt. Igors Pličs uzsvēra, ka P. Korsaku sauc par tēvu, kolēģi un draugu vienlaikus, uzsverot abu auglīgo sadarbību un apbrīnojot viņa 50 gadus ilgo uzticību un uzcītību fotovēstures pētniecībā. Sveicēju vidū bija literatūrzinātniece Janīna Kursīte-Pakule, viņa uzsvēra melnbaltās fotogrāfijas kā vērtību ar dziļumu un to, ka P. Korsaks ir arī Latgales vēstures līdzveidotājs. Latvijas Republikas vēstnieks Vatikānā Alberts Sarkans atzina, ka, izpētot izstādi, viņam prātā nākusi Livonijas Indriķa hronika un simboliski P. Korsaku viņš nosauca par mūsdienu Livonijas Indriķi, jo viņa veikums ir milzīga vērtība, ko apzināsimies ar laiku. Savukārt podnieks vecmeistars Leonards Vinčevičs P. Korsaka daudzo apbalvojumu klāstam pievienoja māla medaļu. Arī Rēzeknes novada un Rēzeknes pilsētas kultūras pārvalžu vadība pateicās par ieguldījumu un pauda cerību tikties jaunos plenēros. 
Izstāde ir P. Korsaka tikšanās ar dzimto Latgali, tās ceļiem un taciņām, tās dažādajiem cilvēkiem, kuri tuvinājuši viņu bērnības, jaunības vietām un sajūtām. “Fotogrāfam jābūt mērķim: dokumentēt savu laiku, cilvēkus vai taisīt mākslu,” uzskata P. Korsaks. Šajā gadījumā dokumentalitāte iegūst emocionālu fonu, jo cilvēku sejas, acis un stāvi ir atbalsojušies fotogrāfa dvēselē. Šī izstāde ir unikāla ar fotogrāfa izredzētiem Latgales ceļu stāstu vēstniekiem, kuri nav iekļuvuši lielgrāmatā “Latgalietis XXI gadsimtā”. Izstādes varoņi, šķiet, dažbrīd nemaz nav zinājuši, ka nokļūst fotoobjektīva rakursā, taču fotogrāfa acīs šie cilvēki ir Personības, kas atstājuši savus vārdus, teikumus un stāstus Pētera Korsaka dzīves grāmatā. Izstāde vēsta par 20. un 21. gadsimtā sastaptiem pazīstamiem un mazāk pazīstamiem latgaliešiem. Tā ir liecība par laikabiedriem minētajā periodā, kuru vidū ir Pēteris Zeile, Evalds Vasilevskis, Broņislava Martuževa, Jānis Streičs, Broņislavs Spridzāns, Anna Rancāne, Andrejs Rudzinskis un daudzi citi.
«Padūmojit, kas jius asot, pīminit, nu kurīnes nōkat, un kū ar sovu vōrdu grybat pasaceit Latvijai!” šie latgalieša Pētera Korsaka vārdi lai ir kā vēlējums katram šīs izstādes apmeklētājam.