Mīluļa CV: Murfe

Kad 2021. gada martā nomira seniore siāmiete Sise, ne mirkli nešaubījos, ka mums vairs nebūs mīļuļa. Tā kā bija marta mēnesis, jaundzimušu kaķēnu īsti vēl nebija. Sakarā ar kovidu grūtāk bija paņemt arī no patversmes. Bet vienu vakaru ieraudzīju sludinājumu, ka turpat kaimiņos pārdod Siāmas jaukteņu kaķēnus. Uzreiz tika uzzvanīts un aizteikts.
Pēc noteiktā laika tika atvesta maza, jauka, pelēkzilspalvainīte ar baltām ķepiņām. Gribējās iedod neparastu vārdu. Skatījos kaķu vārdu kalendārā un ļoti iepatikās vārds Murfe. Kā labs draugs izteicās – murrājošā Freiberga (pēc mana uzvārda). Tā Murfīte sāka augt mūsu ģimenē. Kā jau Siāmas kaķēniem gēnos, ar laiku tie maina kažoka nokrāsu, un Murfe ieguva baltu krādziņu ar šokolādes brūni melnu nokrāsu. Vēl viena īpatnība, kas arī ir raksturīga šai šķirnei – tie mazliet šķielē. Arī Murfei ir reizes, kad šķielē.
Facebook mēs pievienojāmies kaķu grupā "Kaķu stāsti", un jau kādu laiku esam iecienīti, jo Murfe ir laba foto modele. Vienreiz man tur pajautāja – vai jūsu Murfe ir Sniega kurpju kaķis (Snowshoe cat)? Sāku skatīties internetā – tas ir sajaukums, kad tēvs ir Siāmas kaķis, bet māte, kā mūsu gadījumā, melna ar baltu krūšu daļu un baltām ķepiņām, no kā arī cēlies šis nosaukums sniega kurpīte.
Vislabāk Murfe sadzīvo ar tēti, kuru modina katru rītu un sagaida mājās, jau sēžot un ņaudot pie durvīm. Un viņa tad uzrāpjas pa bikšu staru līdz kaklam un mīļojas. Tā kā esam grupā "Kaķu stāsti", tad ir tūkstošiem bilžu ar Murfi, ko parādīt un pastāstīt citiem. Tur mums ir savi favorītkaķi, arī slaveni. Tad nobeigumā Murfe grib nodot virtuālu sveicienu savam labākajam draudziņam Semanuēlam.
Ingrīda Freiberga (Preiļi)