Preiļu novada sportisti mācās renovētā sporta skolā

24. septembrī tika atklāta renovētā Preiļu novada Bērnu un  jauniešu sporta skola.

Šīs skolas direktors Edgars Vaivods pirms simboliskās lentes pārgriešanas pauda prieku, ka sportisti un treneri ir saņēmuši pasaku, jo sporta skolas ēka ieguvusi ne tikai krāsainu un nosiltinātu fasādi, bet arī mūsdienīgu siltumsūkņa apkuri, saules bateriju elektroenerģiju un ventilācijas sistēmu. "Lielākie ieguvēji ir bērni un jaunieši, un viņi jau ir novērtējuši šo projektu ar lielu medaļu birumu pagājušajā mācību gadā. Tas ir komandas darbs, kas ir izdarīts ļoti labi. Bija cilvēki, kuriem radās ideja, bija cilvēki, kuri atbalstīja to, bija cilvēki, kuri būvēja. Paldies visiem par šo pasaku," teica E. Vaivods.

Šobrīd šajā skolā un tās filiālēs mācās 530 audzēkņi un strādā 21 treneris.

Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas pārbūves un energoefektivitātes paaugstināšanas projekta dalībnieki un atbalstītāji saņēma dāvanas un ziedus un varēja vērot deju studijas "27" (Līvāni) priekšnesumus, kā arī Preiļu novada atklāto čempionātu galda tenisā skolas renovētajā sporta zālē. 

Būvdarbus, ko veica Rēzeknes SIA “Latgalija” celtnieki, finansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Latvijas Valsts un Preiļu novada pašvaldība.

Edgars Vaivods un fonā atjaunotā sporta zāle

Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas renovācija notika vienu gadu

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto