Pasniedza stipendijas Līvānu un Preiļu novada mūziķiem un sportistiem

Katru gadu mecenātu stipendijas saņem ap 50 Preiļu un Līvānu novada jaunieši
8. septembrī Preiļu Mūzikas un mākslas skolas zālē notika Mecenātu vakars, ko rīkoja Viduslatgales pārnovadu fonds un kur Preiļu novada Mūzikas un mākslas skolas, Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas un citu skolu audzēkņi saņēma stipendijas.
VAS “Latvijas Loto” finansētās stipendijas pasniegtas 13 Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkņiem. Tikmēr 13 Preiļu Mūzikas un mākslas skolas, viens Špoģu Mūzikas un mākslas skolas un viens Aglonas bazilikas Kora skolas audzēknis saņēma ziedotāju stipendijas. Tās ziedoja septiņi Preiļu un Līvānu novada uzņēmumi un iedzīvotāji, kas piedalījās labdarības akcijā “Bumbu rallijs”, kā arī pircēji, kas ik dienas ziedo kastītēs AS “Preiļu siers” veikalos un citviet, kur izvietotas fonda ziedojumu kastītes.
Mecenātu vakarā piedalījās stipendiāti, viņu vecāki un pedagogi, kā arī ziedotāji. Skolu audzēkņi un absolventi – bijušie un esošie stipendiāti – visus sveica ar muzikālu priekšnesumu. 
Viduslatgales pārnovadu fonds stipendijas piešķir vienu reizi gadā, izvērtējot audzēkņu sasniegumus par iepriekšējo mācību gadu, un tie ir 70 eiro vienam stipendiātam.
Savukārt 16. septembrī plkst. 16.00. stipendijas saņems 24 Līvānu Mūzikas un mākslas skolas un Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi.
Pateicoties ziedotājiem, Viduslatgales pārnovadu fonds ik gadu pasniedz stipendijas ap 50 jaunajiem talantiem.
Jāpiebilst, ka Mecenātu vakarus Preiļos un Līvānos finansiāli atbalsta Norvēģija, Lihtenšteina un Islande.

Stipendiāti – jaunie mūziķi

Stipendiāti – jaunie sportisti