Oskars Mačs no Balvu novada – konkursa “Šodien laukos” laureāts

Jūlijā norisinājās konkursa “Šodien laukos” 2. posms pašiem mazākajiem dalībniekiem – bērniem vecumā no 3 līdz 7 gadiem. Individuālajā grupā 2. vietu ieguva Oskars Mačs no Balvu novada. Apsveicam!

Kopumā konkursa otrajā posmā piedalījās 33 individuālie un 16 komandu dalībnieki, pavisam 208 skolēni un 17 skolotāji. Bērni izvēlējās sev tuvāko tēmu – lauksaimniecība, mežsaimniecība vai zivsaimniecība, un kļuva par “Šodien laukos” korespondentiem, veidojot video reportāžu. Visvairāk bērni bija pētījuši dažādas vietas, lietas un procesus saistībā ar lauksaimniecības tēmu – lielākoties ar graudkopību, novērojot, kas notiek uz lauka, kā no grauda var tikt līdz maizei vai citiem gardumiem. Vēl šogad bērni pētīja dārzeņkopību, arī lopkopību, aitkopību un cūkkopību. Tāpat par mežsaimniecības tēmu bērni pētījuši koku sēšanu, stādīšanu, meža iemītniekus un meža veltes, kā arī mērījuši tuvējās apkārtnes dižkokus. Savukārt zivsaimniecības tēmā veidoti video par makšķerēšanu, dīķiem un to iemītniekiem.

Individuālajā grupā 1. vietu ieguva Teodors Ābols (Rīga), 2. vietu – Oskars Mačs (Balvu novads) un 3. vietu – Matīss Nordens (Dobeles novads). Grupu/ kolektīvu kategorijā 1. vietu izcīnīja Variņu pamatskolas pirmsskolas izglītības iestādes komanda “Taurenīši” ar skolotāju Lailu Stīpnieci (Smiltenes novads, Variņu pagasts), 2. vietu ieguva Skultes pirmsskolas izglītības iestādes “Aģupīte” komanda “Aģupītes vasarnieki” ar skolotāju Maiju Siliņu (Limbažu novads, Skultes pagasts), un 3. vietā ierindojās pirmsskolas izglītības iestādes “Spārīte” komanda “Kamenītes” ar skolotāju Lauru Zaļo (Dienvidkurzemes novads, Nīcas pagasts). Novembrī notiks konkursa 3. posms, par ko informācija būs arī mājaslapā llkc.lv.