Ilona Pitkeviča: ““Nemo” ir labākais stāsts manā dzīvē”

Ilona Krāslavas šūšanas uzņēmumā strādā gandrīz 40 gadus

Krāslavas šūšanas uzņēmuma “Nemo” komercdaļas vadītāja Ilona Pitkeviča intervijas dienā jau bija uzrakstījusi vairākas vēstules par audumu un citu preču piegādi, uzrunājusi kompānijas, kas to visu atvedīs uz Krāslavu no Itālijas, Vācijas un citām valstīm. “Ilona ir profesionāle vairākās jomās, turklāt viņa ir tas cilvēks, kurš mīl “Nemo” ar visu sirdi un dvēseli, tāpēc viņai var uzticēt visus darbus, jo zini, ka tie vainagosies ar ļoti labu rezultātu,” saka “Nemo” vadītāja Inga Zemdega-Grāpe.

“Nākamgad svinēšu savas profesionālās darbības 40 gadu jubileju. Pēc skolas kādu laiku strādāju Krāslavas universālveikala sieviešu apģērbu nodaļā, bet tad kāda mana paziņa pierunāja aiziet uz Rīgas šūšanas fabrikas filiāli Nr. 5. Es aizgāju un paliku (filiāles bija arī Daugavpilī un citviet, bet mēs vienīgie te Krāslavā esam izturējuši visas pārmaiņas, jo pēc filiāles bija “Krāslavas apģērbs” un tagad – SIA “Nemo”).

Vispirms strādāju grāmatvedībā, vēlāk pārgāju uz apgādes un realizācijas nodaļu, kuru vadīja Erna Nazarova. Viņa bija skaista sieviete, prasmīga un prasīga. Kad atnāca jaunie saimnieki, sākās “Nemo” laiki, un kopš tā brīža jūtos vēl laimīgāka. Uzņēmuma īpašnieki atbalsta komandas darbu, man jāzina viss (piemēram, redzot gatavo preču daudzumu, zinu, kāds iepakojums ir jāpiesaka utt.), tāpēc bieži esmu šūšanas cehos. Inga ar vīru uzticas mums, bet ja tev uzticas, tad tu dari visu labi, lai šo uzticību nepieviltu,” uzsver Ilona.

Kā Ilona piepilda savu darba ikdienu? Vispirms Ilona ar Ingu Zemdegu-Grāpi pārrunā, kurš gatavais apģērbs un kā jāsūta klientam, un citus darāmos darbu. Pēc tam noorganizē transportu, kas preci aizvedīs klientam. Tāpat viņa pa tālruni vai e-sarakstē pasūta audumus, pogas, diegus u.c. preces, arī iepakojuma transportēšanu – vai tā ir loģistikas kompānija, vai kurjerpasts. Ilona aizpilda arī elektroniskās importa un eksporta deklarācijas. Ilona skaidro: “Inga lūdz piegādāt audumus no Itālijas, jo partneris tos jau sarūpējis, un es sameklēju mūsu partnerus un jautāju, vai kāds varētu šos audumus atvest uz Krāslavu. Palūkojos elektroniskajā cenu sistēmā, cik tas varētu maksāt, un vienojamies par piegādes maksu un laiku. Parasti meklēju ērtākos un lētākos variantus. Ja prece ir vajadzīga ļoti ātri, tad jāmeklē kompromiss. Arī mūsu apģērbs ceļo uz daudzām pasaules valstīm – Dāniju, Somiju, Angliju, Izraēlu, Vāciju u.c.”

Ilona vada arī demonstrāciju zāli, kur klienti var iepazīties ar visu apģērbu sortimentu, ko šuj “Nemo” saime, proti, tur ir kleitas, blūzes, bikses, jakas, mēteļi u.c. preces. Viņa arī organizē un vada “Nemo” stendus uzņēmēju izstādēs, saņem arī balvas (“Labākā pārdošanas komanda” u.c.).

Viņa labprāt apmeklē visus kursus, lai savā jomā būtu zinoša un protoša. “Kursi ir dažādi, parasti lektori aicina strādāt grupās. Man tas patīk. Viss, ko iemācos, noder mūsu uzņēmumam un manam darbam,” saka Ilona.

Ilona tikpat darbīgi cenšas pavadīt arī brīvdienas, sevišķi priecājas par tikšanos un sarunām, arī ceļojumiem kopā ar māsu, kura dzīvo ārzemēs, un brāli (viņš dzīvo Ādažos).

““Nemo” ir labākais stāsts manā dzīvē. Lūk, kleita, kas man ir mugurā, ir šūta “Nemo”. Ja jūs redzat “Nemo” apģērbu, noteikti nopērciet, tas atbildīs jūsu augumam, gaumei un tas radīs jauku noskaņu,” mudina Ilona, novēlot kolēģiem un sev idejas jaunām apģērbu līnijām.

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto