Viduslatgales pārnovadu fonds rīkoja svētku labdarības akcijas

Bērni saņēma sapņu dāvanas, citi ripināja bumbas
20. augustā Preiļu pilsētas svētkos noslēdzās divas Viduslatgales pārnovadu fonda labdarības akcijas, “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja šī fonda pārstāve Iveta Kivleniece.
Jau devīto gadu notika akcija bērniem ar īpašām vajadzībām “Piepildīt sapni”. Ar divdesmit četru individuālu ziedotāju un SIA “Vicars” atbalstu pusgada laikā sarūpējām dāvanas piecpadsmit Preiļu un Līvānu novada bērniem. Četri zēni tika pie jauniem velosipēdiem, pārējiem kas nu kuram – futbola bumba, batuts, mūzikas centrs, skapis, šūpuļdīvāns, telefons, dators un pat ceļojums. Tāpat piepildījās trīs bērniņu sapnis par veselību uzturošām lietām.
Akcijas noslēgumā bērni ar ģimenēm tika aicināti uz pasākumu, kur satikās ar Daugavpils dzīvnieku mīļotāju centra suņiem un viņu saimniekiem, kā arī dabūja lielu saldumu tūtu un citus kārumus, medu, nelielu suvenīru un basketbola bumbu no SIA “Maxima Latvija”, SIA “TU Lauki”, SIA “Glear”, SIA “Skrīveru saldumi”, Gunta Skuķa un Ilzes Plataces, Līgas Grigas, Ināras Indrikovas un Ineses Šukstas.
Savukārt Labdarības bumbu rallijs ir atraktīvākā un masveidīgākā Viduslatgales pārnovadu fonda labdarības akcija, kas notiek jau kopš 2015. gada. Akcijas mērķis ir piesaistīt ziedojumus Preiļu un Līvānu mūzikas un mākslas skolu audzēkņu atbalstam. Šoreiz akcijas noslēgums notika divās daļās – uzņēmēji, kas ziedoja 150 eiro, sacentās par uzvaru, kāpjot ūdensbumbās. Ziedotāji bija SIA “MVS+”, SIA “Himalayan International”, SIA “Animāls P”, SIA “Zelta zeme”, SIA “Rudzāts” un IK “Sinčuks”. Sacenšoties sīvā cīņā, uzvaras laurus plūca IK “Sinčuks”, taču pie balvām tika visi sacensību dalībnieki.
Labdarības akciju galvenais pasākums notika Preiļu estrādē, kur krāšņā straumē ripojot sacentās ap 1000 bumbām. Balvu fondā bija četrdesmit piecu uzņēmumu, zemnieku saimniecību un mākslinieku dotās dāvanu kartes un dāvanas. Pie balvām tika 70 rallija dalībnieki, turklāt pirmo trīs finišā nonākušo bumbu īpašnieki saņēma arī uzņēmuma “Bite” speciālās balvas. Labdarības bumbu rallijā piesaistītais ziedojums ir 1768,80 eiro, un jau septembrī tiks piešķirtas stipendijas abu kaimiņu novadu – Preiļu un Līvānu – talantīgajiem bērniem.
“Viduslatgales pārnovadu fonda saime pateicas ikvienam, kas ar savu ziedojumu tuvina labdarības mērķu sasniegšanu! Labdarībā ir kopienas spēks. Labdarības akcijas finansiāli atbalstīja Sabiedrības integrācijas fonds no valsts piešķirtajiem budžeta līdzekļiem,” uzsvēra I. Kivleniece.

Bērni ar sapņu dāvanām

Sacensības ūdensbumbās