Stirnienē aizvadītas “Dziedošās dienas” 

Stirnienes Dziedošās dienas jau 21 gadu ir laiks, kad apstāties, pateikties Dievam, un godināt viņu kopā ar draugiem un dziedošajiem jauniešiem. 
 “Stirnienes Dziedošo dienu 2022” svētku kora diriģents Ainārs Kiserovskis: “Arī šovasar apgūts plašs repertuārs – no maija dziedājumiem Dievmātes godam un psalmu dziedājumiem divu VKKF projektu ietvaros, līdz mūsdienu komponistu darbiem un arī Aglonas svētku repertuārs. Bija kā dziedāšanas nodarbības, tā fiziskās aktivitātes un radošās darbnīcas, sniegts koncerts Stirnienes pansionāta iemītniekiem, veikts ieraksts un noslēgumā izskanējis dievkalpojums un koncerts baznīcā. Dziedošajās dienās piedalos jau 12 gadus, un ir ļoti pārsteidzoši sajust un saprast, ka skolotāji un iedvesmas personas kļuvuši par kolēģiem un otro ģimeni. Vienmēr ir fascinējis miers un saviļņojums, atbraucot mājās, visu pārdomājot un sajūtot paveiktu tiešām skaistu un svētīgu darbu. Paldies visiem dalībniekiem, pasniedzējiem un cilvēkiem, kas nodrošināja Dziedošo dienu praktiskās dzīves pusi, paldies ukraiņu draugiem. Ceru, ka šīs dienas vēl ilgi priecēs daudzus jo daudzus cilvēkus!”

Savukārt Stirnienes draugu biedrība ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Stirnienes Sv. Laura katoļu draudzes atbalstu īsteno divus projektus:
1) mērķprogrammas “Nemateriālā kultūras mantojuma vērtību attīstība un ilgtspēja” projektu “Stirnienes tradicionālo psalmu dziedājumu apgūšana”. Tradicionālie psalmu dziedājumi par mirušajiem ir viena no strauji izzūdošām latgaliski katoliskās piederības un identitātes zīmēm, kura jāsaglabā un jāattīsta. Stirnienes kultūrtelpa lepojas, ka ir izdevies revitalizēt šo tradīciju un iekļaut Latvijas Nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā vēl aizvien aktuālo kultūrpraksi, kas vieno un bagātina kopienu un apdzīvoto vietu. Projekta mērķis ir Nemateriālās kultūras mantojuma saglabāšana un tās elementa – Stirnienes apkaimes psalmu dziedāšanas tradīcijas apgūšana un dziedāšanas apmācība, jaunāko paaudžu (tradīcijas turpinātāju) piesaiste, cilvēku kopības veicināšana;
2) tradicionālās kultūras nozares projektu “Stirnienes apkaimes maija dziedājumu izpēte un apguve”. Maija dziedājumi Dievmātes godam pie sādžu un ceļmalu krucifiksiem ir viena no skaistākajām Latgales tradīcijām, kuras pastāvēšana mūsdienās ir apdraudēta. Šis projekts ir pirmais etaps Stirnienes apkaimes tradīcijas saglabāšanai – teicēju apzināšana un intervijas, ceļmalu krucifiksu dokumentēšana; tradīcijas izpēte; apraksta izveidošana; dziedājumu melodiju atšifrēšana un apmācības. Projekta mērķis ir izpētīt, saglabāt un atjaunot maija dziedājumu tradīciju Stirnienes apkaimē.