Daugavpilī “Prāta Vētra” un draugi sacīja “Loba dīna”!

Uz vienīgo koncertu Latgalē sabrauca gandrīz visa Latgale

6. augusts Daugavpilī bija skaļš, krāsains un arī latgalisks, jo ciemojās grupa "Prāta Vētra" ar draugiem, tostarp grupu “Tautumeitas”, kuras dažu dalībnieču muzikālais gēns atrodams tepat Latgalē – Aulejā.

Skaļu un krāsainu koncertu darīja “Prāta Vētras” vīru dziedātās dziesmas no jaunā albuma “Gads bez kalendāra” un vecie, labie hiti. Mūziķi kopā ar “Tautumeitām” veltīja dziesmu arī Ukrainas tautai – “Manai tautai” ukraiņu un latviešu valodā. Tās dungoja visi vienotā korī. Mans vērojums – šī ir grupa, kas vieno dažādu valodu, tautību, ticību cilvēkus. Tā ir arī ģimeņu iemīlēta grupa, jo koncertā varēja redzēt daudz vecāku ar bērniem. Protams, “Prāta Vētra” ir arī draugu grupa (es pati koncertā biju ar saviem brāļa bērniem un draugiem).

Un ja runā par latgalisko šarmu, tad jāuzsver Latgales reperes Ūgas kopīgais priekšnesums ar Jāni Šipkēvicu jeb Shipsea, kura omīte ir dzimusi Ludzā, tāpat visu mūziķu sveiciens “Loba dīna!” (labdien – latgaliešu val.) koncerta sākumā un bieži sacītais “Paļdis!” (paldies – latgaliešu val.) gandrīz pēc katras klausītāju aplausos ieskautās dziesmas (man jau šķita ka uz koncertu bija sabraukusi visa Latgale, jo ielās un ceļos veidojās mašīnu karavānas).

Dodoties mājup, nu jau sirds dungoja visu "Prāta Vētras" repertuāru (iestarpināšu, ka tovakar uz skatuves kāpa arī grupa "Instrumenti"), jo grupas vīriem piemīt spēja sakužināt sirdīs prieku un mīļumu līdz citam gadam, kad mūziķi atkal dosies koncerttūrē ar jaunām un mīļām dziesmām.

Repere Ūga dzied ar Jāni Šipkēvicu

Jaunā albuma dziesmās apvienojās “Tautumeitas” un Renārs Kaupers

Lielie ekrāni nepārtraukti rādīja mūziķu portretus

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto