Preiļos izskanēja dabas festivāls

Piektdien un sestdien, 15. un 16. jūlijā, Preiļu pils parkā notika videi draudzīga un bezatkritumu dzīvesveida Zero Waste festivāls “Daba – Cilvēks – Daba”, rakstīts interneta vietnē www.preili.lv.

Preilēnieši un viesi divas dienas varēja atpūsties, izejot dižkoku taku parkā, piedaloties velobraucienā apkārt Preiļiem, samīļojot Preiļu novada lauku sētas “Gaiļguri” trušus un vistas, vērojot Preiļu parka ūdeņos mītošās dzīvās radības. spēlējot Preiļu novada Galvenās bibliotēkas lielformāta spēles un piedzīvojot laikmetīgās dejas izrādi “Brīvības bioloģija. Zuša stāsts”. Turpat parkā kinologs Ivo Svenne konsultēja četrkājaino mīluļu saimniekus, Latgales Reģionālo Dzīvnieku mīļotāju centra dalībnieki rīkoja paraugdemonstrējumus, ko prot viņu lolotie suņi, Cūkmens stāstīja, kā apkārtējo vidi pasargāt no atkritumiem, un Zvaigžņu klubs rosināja jauniešus sadarboties. Plaši apmeklēta bija arī diskusija par mūsu katra pienesumu atkritumu samazināšanā vidē. Izskanēja arī grupas “ČelloBrazers” koncerts pie staļļiem un grupas “Raxtu Raxti” lielkoncerts parka estrādē.

Festivālu rīkoja Preiļu novada pašvaldības, Viduslatgales pārnovadu fonda, Preiļu Kultūras un tūrisma pārvaldes, Preiļu muižas kompleksa un parka, Jauniešu centra Četri”, Preiļu Brīvās skolas, dabas aizsardzības pārvaldes, AS “Latvijas valsts meži” komandas un brīvprātīgie. Tas notika Preiļu novada pārrobežu sadarbības projektā “Vides kvalitātes uzlabošanas pasākumi publiskajās ūdenstilpnēs Latvijā un Lietuvā”.

Mīluļu paraugdemonstrējumi