Jaunieši sarunājās, spēlēja volejbolu un ēda cukurvati

Preiļu pludmalē notika “Preiļu novada jauniešu diena 2022”

8. jūlijā Preiļu pils parka pludmalē un Raiņa bulvārī notika “Preiļu novada jauniešu diena 2022”.

Jaunieši visčaklāk rosījās pludmales volejbola laukumos, kur varēja izcīnīt trīs pret trīs jaukto komandu sacensību balvas, un sarunu placī–domnīcā “Es jaunietis”.

Pēc vairāku stundu garajām cīņām pludmales volejbolā uzvarēja Preiļu/ Rēzeknes komanda “Revanšs”, otrajā vietā ierindojās Augšdaugavas novada komanda “Līksna”, bet trešajā vietā – Preiļu/ Daugavpils komanda “Mana baba prot labāk”.

Tikmēr sarunu placī, Latvijas Jaunatnes padomes pārstāves Martas Renātes Jēricas mudināti, jaunieši meklēja rūpes, kas rūp jauniešiem, un to risinājumus. Viktorija, Zane, Elīna un Kristīne aktualizēja veloceliņu jautājumu Preiļos. Proti, jauniešiem patīk braukt ar velosipēdiem, skrejriteņiem, un tieši veloceliņi, kuru Preiļos trūkst, viņu pārvietošanos darītu drošāku.

Vaicāju, kādi vēl pasākumi varētu patikt jauniešiem, apvienot viņus. Viktorija atzina, ka jaunieši priecātos par kino (tas var būt arī brīvdabas kino), karaoke un deju pasākumiem. Tikmēr Jānis ar draugiem atbalsta sporta aktivitātes, piemēram, šoreiz bija pludmales volejbols, bet citā reizē varētu būt arī pludmales futbols.

Tāpat svētku reizē jaunieši varēja apmeklēt hennas darbnīcu (tā patika arī bērniem), spēlēt galda tenisu, iemūžināt savu vasaras noskaņu foto kastē, peldēties, ēst cukurvati vai popkornu vai dzert “Pampūku” limonādi. Liela rosība notika arī piepūšamajās atrakcijās un rotaļu laukumā. Svētkus noslēdza ballīte “Summer party” ar grupu “Kreisais krasts” un dīdžeju [Ex] da Bass.

Jāpiebilst, ka “Preiļu novada jauniešu dienu 2022” rīkoja Preiļu jauniešu centra “Četri” un Riebiņu multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra “Pakāpieni” saime ar Preiļu novada kultūras un tūrisma pārvaldes un Preiļu kultūras centra atbalstu.

Jaunieši aktīvi iesaistījās “Preiļu novada jauniešu dienā 2022”

Viktorija (no kreisās), Zane, Elīna un Kristīne domnīcā aktualizēja veloceliņu nepieciešamību Preiļos

Marta Renāte Jērica jauniešus mudināja apvienoties biedrībās, kas paver ceļu daudzu ideju īstenošanai ar projektu atbalstu

Santa Ancāne-Novikova (no labās) ir “Preiļu novada jauniešu dienas 2022” līdzorganizatore

Jaukto komandu pludmales volejbolā stiprākās komandas “Mana baba prot labāk” (no kreisās), “Revanšs”, svētku līdzrīkotāja Sintija Ančeva un komanda “Līksna”

Pludmales volejbola laukumos lielākās un interesantākās cīņas notika pie tīkla

Ģimenes un draugu kompānijas vasaras noskaņas iemūžināja foto stūrītī ar foto kasti

Seju apgleznošanas darbnīcā bērni un jaunieši galvenokārt izvēlējās kinoekrāna varoņus

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto