Rēzeknes un Līvānu novada jaunieši uzvar konkursa “Šodien laukos” pirmajā posmā

Izsludināts otrais posms mazākajiem dalībniekiem

Jūnija izskaņā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) mācību centrā “Lielozoli” apbalvoja konkursa “Šodien laukos 2022” pirmā posma uzvarētājus. Triju mēnešu garumā – no marta līdz maijam – skolēni vecumā no 12 līdz 16 gadiem piedalījās konkursa “Šodien laukos” pirmajā posmā. Pavisam piedalījās 106 individuālie dalībnieki un 59 klases/ kolektīvi. Priecājamies, ka starp laureātiem ir Latgales jaunieši.

Individuālajā grupā 1. vietu un dāvanu karti aktīvās atpūtas inventāra iegādei 400 eiro vērtībā ieguva Loreta Vaivode no Ropažu novada, 2. vietu un planšetdatoru – Ričards Greidiņš no Jelgavas, bet 3. vietu un viedpulksteni – Anna Bažanova (attēlā - centrā) no Rēzeknes novada. 4./5. vietu un viedo aproci – Alisa Strautiņa no Tukuma novada un Dāvis Birzgalis no Limbažu novada.

Savukārt klašu grupā 1. vietu un ekskursiju 600 eiro vērtībā ieguva Jersikas pamatskolas komanda “Savējie” ar skolotāju Raimondu Tūmiņu (Līvānu novads), 2. vietu un veicināšanas balvas 300 eiro vērtībā ieguva Valdemārpils vidusskolas komanda “Sasmakas aģentūra 007” ar skolotāju Dainu Vasioleku (Talsu novads), bet 3. vietu un veicināšanas balvu 100 eiro vērtībā ieguva Viduskurzemes pamatskolas – attīstības centra komanda “Zaļie pirkstiņi” ar skolotāju Zani Freiju (Kuldīgas novads). Lai tiktu līdz uzvarai, triju mēnešu garumā skolēni pildīja trīs lielos un trīs papilduzdevumus. Katrs uzdevums tika vērtēts, piešķirot punktus, kurus summējot, tad arī noskaidroja šī gada pirmā posma uzvarētājus.

Šobrīd notiek pieteikšanās konkursa “Šodien laukos” otrajam posmam, kas paredzēts pašiem mazākajiem – bērniem no trīs līdz septiņiem gadiem – kā individuāli, tā bērnudārza grupiņu ietvaros!

Konkursa 2. posmā var pieteikties un uzdevumus izpildīt līdz 31. jūlijam. Konkursa 2. posma nolikumu, pieteikšanās saiti un uzdevuma nosacījumus var atrast mājaslapā laukutikls.lv.

Bērni var izvēlies sev tuvāko tēmu – mežsaimniecību, lauksaimniecību vai zivsaimniecību – un kļūt par “Šodien laukos” korespondentu. Izvēlētajā nozarē jāizpēta kāda konkrēta lieta, vieta vai process, jāizdomā sižets, kā atainot savu pētījumu, jāiejūtas aktiera lomā, jāuzfilmē video (2,5 līdz 3,5 minūtes, video novietojums – horizontāls) un jāsūta savs veikums uz konkursa oficiālo e-pasta adresi sodienlaukos@llkc.lv ar norādi “Vārds Uzvārds_2.posma uzdevums”, ja piedalās individuāli, vai “Komandas nosaukums_2.posma uzdevums”, ja piedalās kā komanda.