Daugavpilī darbojas Lietuvas augsto tehnoloģiju uzņēmums

Jaunās darbavietās un ražotnē investēs vairāk nekā 5 miljonus eiro

Daugavpilī darbojas Lietuvas augsto tehnoloģiju uzņēmums SIA “Pulsar Optics”, kas radīs jaunas darbavietas un modernizēsies, jo ir saņēmis Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) kapitālsabiedrības statusu.

Latgales plānošanas reģiona interneta vietnē www.lpr.gov.lv rakstīts, ka SIA "Pulsar Optics" ir Lietuvas augsto tehnoloģiju kompānijas "Yukon Advanced Optics Worldwide"' meitas uzņēmums, kurš 2021. gadā ienāca Daugavpilī un ražo termovizuālo, digitālo nakts un dienas redzamības optisko aprīkojumu civilajām vajadzībām. Tā ir eksporta prece, ko iegādājas galvenokārt Eiropas, Lielbritānijas un ASV sadarbības partneri.

SIA “Pulsar Optics” Latgales SEZ teritorijā ieguldīs 5,1 miljonu eiro un radīs 112 jaunas darbavietas. Proti, tie būs divi ieguldījumu projekti – ražošanas iekārtu iegāde un telpu pielāgošana plastmasas liešanai un mehāniskās apstrādes ražošanai, tāpēc uzņēmums uzrunās jaunus darbiniekus. Turklāt uzņēmums saņems nodokļu atvieglojumus par jaunizveidotajām darba vietām 2,8 miljonu eiro apmērā, jo to paredz Latgales SEZ likums. Uzņēmuma vadība prognozē, ka, saņemot Latgales SEZ statusu un radot jaunas darba vietas un modernizējot ražošanu, pieaugs uzņēmuma ražošanas jaudas un iemaksas valsts un pašvaldības budžetā.

SIA “Pulsar Optics” direktors Viktors Smirnovs, parakstot līgumu par Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusa piešķiršanu, atzina, ka šis statuss mudinās uzņēmumu arī turpmāk paplašināt biznesu un darbavietas, un Latgales reģionam un Daugavpils pilsētai, Latgalei, Latvijai un Baltijas reģionam tas būs nozīmīgs pienesums turpmākā ekonomikas attīstībā.

Viktors Smirnovs: “Ieguvēji būs visi – mūsu uzņēmums, Daugavpils, Latgale un Baltijas reģions”

Foto – www.lpr.gov.lv