Mīluļa CV: Lora

Vai suņu fani var pārtapt par kaķu mīļiem? Dažreiz gadās arī tā!

Agrāk mūsu ģimenē bija spanielu valsts – pie mums dzīvoja amerikāņu kokerspaniela suņu meitene Kerija un Kavaliera Kinga Čarlza spaniela šķirnes sunīte Perla. Es joprojām nevaru pierast pie tā, ka man vairs nav suņa, bet, parunājot ar ģimeni un apsverot visus plusus un mīnusus, kopīgi tika pieņemts lēmums par kaķa iegādi.

Manu jaunāko dēlu vienmēr piesaistīja murrātāji, bet man pašai jau no bērnības patika trīskrāsu kaķenes. Ilgu laiku kopā ar dēlu nevarējām izlemt, kuras šķirnes kaķi izvēlēties, bet galu galā nolēmām iegadāties garspalvaino Skotu nokareno ausu šķirnes kaķi. Internetā atradām informāciju par vienu no Latvijas vadošajām kaķu audzētavām, kur pārdošanai tika piedāvāti divi kaķēni – viena nokareno ausu kaķu meitene un otra stāvausu kaķenīte. Tā bija mīlestība no pirmā acu skatiena! Tā bija mūsu mīlule – mazs, pūkains trīskrāsu kamoliņš ar stāvošām austiņām un izteiksmīgajām acīm. Neskatoties uz to, ka kaķenīte bija jau aizrunāta citiem cilvēkiem, man bija nelokāma pārliecība, ka tieši mēs kļūsim par viņas saimniekiem. Tā mūsu ģimenē ienāca trīskrāsainā Marmorensys Loretta Lucky Charm, saīsināti – Lora.

Lora ir pievilcīga un izskatās pēc rotaļu lācēna, bet dažreiz iedomājam, ka pie mums dzīvo impozanta karaliene ar savu noslēpumaino skatienu uz dzīvi. Viņa pat spēlējas aristokrātiski… Varu pateikt, ka Lora ir inteliģenta, mierīga, paklausīga un draudzīga kaķene un vienlaikus ļoti neatkarīga. Viņa reti sēž klēpī, jo dod priekšroku vientulībai un apkārtējās pasaules vērošanai. Runājot par tīri praktiskām lietām, Lorai ir nepieciešama īpaša kopšana – gan greznā kažoka ķemmēšana, gan nagu griešana, gan kvalitatīvas barības nodrošināšana. Tā kā mēs dzīvojam 3. stāvā, tad balkons tika pārklāts ar drošības tīklu, lai mūsu karaliene varētu brīvi pārvietoties tajā.

Loras iemīļoto lietu sarakstā ir iekļauta dzeršana no krāna, spēlēšanas ar diegu spolītēm, putnu vērošana un mušu ķeršana.

Lora ir mūsu ģimenes pūkainais prieks, murrājošā laime un mierinājuma dāvātāja!

Tatjana Zahare (Daugavpils)