Preiļu ģimnāzijas skolotāju veikumu izvirza Eiropas balvai

Eiropas Komisija katru gadu piešķir Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvu

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolotāju saime īstenoja projektu “Mākslu un radošuma digitālais atjauninājums izglītībā (The ARTICS)”, kas izvirzīts Eiropas inovatīvas mācīšanas balvai vidusskolas izglītības kategorijā.

Partnerības koordinatore Anna Verze “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja, ka ģimnāzijas skolotāju projekts atbilst ERASMUS+ programmas šī gada tēmai “Kopīga mācīšanās, radošuma un ilgtspējas veicināšana”. Projektā uzsvērts radošās klases elementu un mākslas tehniku apvienojums ar mūsdienu tehnoloģijām un rīkiem, un tas dažādoja mācīšanās gaitu, cēla skolēnu un skolotāju pašapziņu, stiprināja viņu ticību savām spējam un motivēja vēl čaklāk mācīties un mācīt, un radoši darboties ārpus stundām. Notika arī darbnīcas, kas uzlaboja skolēnu un skolotāju komunikāciju, radošo un kritisko domāšanu, kā arī pilnveidoja informatīvo tehnoloģiju un angļu valodas zināšanas. Tāpat ģimnāzijas skolotāji pārņēma Somijas kolēģu pieredzi pielietot individuālo ieeju stundās, Grieķijas kolēģu prasmi izmantot stundās drāmas elementus, Spānijas kolēģu centienus stundās apvienot bērnus no dažādiem sociāliem slāņiem un Portugāles skolotāju personāla vadības metodiku.

“Tā bija iespēja arī iepazīt dažādu Eiropas valstu kultūru un mācīties vienam no otra. Jaunas, inovatīvas idejas bagātināja skolotāju profesionālo pieredzi, sniedza gandarījumu par paveikto un paplašināja redzesloku par Eiropas Savienības sniegtajām iespējām,” uzsvērts projekta aprakstā.

Preiļu ģimnāzijas skolotāji iedvesmojās no ārvalstu kolēģiem un viens no otra radoši darboties stundās