RTA piedalās modes dizaineru konkursā – skatē “Apkalbos 2022” Lietuvā

Latviju pārstāv tērpi no kaņepju šķiedras drānas un dabīgās ādas somas

26. maijā Kauņā, Žalgiris arēnā notika starptautisks modes kultūru popularizējošs pasākums "Apkalbos 2022", kurā jaunie dizaineri no Lietuvas, Čehijas, Ukrainas un Latvijas prezentēja 17 apģērbu kolekcijas.

Ik gadu pavasarī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) studiju programmas “Apģērbu dizains un tehnoloģija” studenti tiek aicināti pieteikt savas tērpu kolekcijas Starptautiskajam jauno modes dizaineru konkursam “Apkalbos”, ko rīko kolēģi no Kauņas Lietišķo Zinātņu universitātes.

Latviju konkursā pārstāvēja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studiju programmas “Apģērbu dizains un tehnoloģija” studente (pašlaik jau absolvente) Valija Giluče un viesdocētāja Zelma Pīgožne ar kopīgu kolekciju "Natural Naturalness".

3. kursa studente Valija Giluče tērpu kolekciju no kaņepju šķiedras drānas izstrādāja un prezentēja savā kvalifikācijas darbā. Konkursam tā veiksmīgi tika papildināta ar krāsainiem aksesuāriem – dabīgās ādas somām no zīmola “Zelma Kraft”, kuru autore ir RTA vieslektore un studiju programmas “Apģērbu dizains un tehnoloģija” absolvente Zelma Pīgožne, tā kopā radot ilgtspējīgas modes kolekciju "Natural Naturalness", ko atzinīgi novērtēja arī konkursa žūrija.

Pasākuma dalībnieces ar gandarījuma sajūtu atskatās uz iespaidīgo notikumu, atzīst, ka gūta nozīmīga pieredze, godam parādīts savs veikums, pateicas Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai par atbalstu. “Sveicam un lepojamies!” saka studiju programmas "Apģērbu dizains un tehnoloģija" direktore Silvija Mežinska.