Latvāņa ierobežošanas līdzekļiem mainīta prasība par aizsargjoslām

Lai lietotu augu aizsardzības līdzekļus (AAL) “Accurate 200 WG”, “Nuance 75 WG” un “Zypar” Sosnovska latvāņa ierobežošanai, mainīti nosacījumi par aizsargjoslu līdz blakus laukam un/ vai lauksaimniecībā neizmantojamai zemei. Valsts augu aizsardzības dienests gan atgādina, ka prasība ievērot aizsargjoslu attiecas uz jebkuru lauksaimniecības zemes lietojumu.

Lietojot “Accurate 200 WG”, jāievēro 5 m aizsargjosla līdz blakus laukam un/ vai lauksaimniecībā neizmantojami zemei, lai aizsargātu izdīgušus un neizdīgušus kultūraugus un citus ar lietojumu nesaistītus izdīgušus un neizdīgušus augus. Aizsargjosla līdz blakus laukam un/ vai lauksaimniecībā neizmantojamai zemei nav jāievēro, ja lieto 75 % smidzinājuma nonesi mazinošas sprauslas.

Izmantojot “Nuance 75 WG”, jāievēro 10 m aizsargjosla, lai aizsargātu izdīgušus kultūraugus un citus ar lietojumu nesaistītus izdīgušus augus. Ja lieto 50 % smidzinājuma nonesi mazinošas sprauslas, tādā gadījumā var ievērot 5 m aizsargjoslu. Aizsargjosla līdz blakus laukam un/ vai lauksaimniecībā neizmantojamai zemei nav jāievēro, ja lieto 90 % smidzinājuma nonesi mazinošas sprauslas.

Lietojot “Zypar”, jāievēro 5 m aizsargjosla, lai aizsargātu izdīgušus un neizdīgušus kultūraugus un citus ar lietojumu nesaistītus izdīgušus un neizdīgušus augus. Aizsargjosla nav jāievēro, ja lieto 75 % smidzinājuma nonesi mazinošas sprauslas.

Lietojot herbicīdus “Accurate 200 WG”, “Nuance 75 WG” un “Zypar” Sosnovska latvāņa ierobežošanai, jāievēro 10 m aizsargjosla līdz ūdenstilpnēm un ūdenstecēm.

Sīkāk ar izmaiņām augu aizsardzības līdzekļu lietojumā var iepazīties tīmekļvietnē registri.vaad.gov.lv.