Līvānieši svinēja savas skolas jubileju (foto 1,2) Līvānu 1. vidusskolas saime 100 gadus palikusi uzticīga mācīšanas un mācīšanās misijai Egita Terēze Jonāne Ja tev ir simts gadi, ietērp to stāstā, dziesmā un dejā. Savu stāstu, dziesmu un deju atrada Līvā

Līvānu 1. vidusskolas saime 100 gadus palikusi uzticīga mācīšanas un mācīšanās misijai

Ja tev ir simts gadi, ietērp to stāstā, dziesmā un dejā. Savu stāstu, dziesmu un deju atrada Līvānu 1. vidusskolas saime, 27. maijā svinot skolas 100 gadu jubileju.

Pēc vēsturiskas esejas, kā līvānieši alka pēc izglītības un kā tapa pirmā Līvānu miesta pamatskola ārsta G. Varmana mājā, Baltā skola un pašreizējā skolas ēka, dažāda vecuma skolēni ar stāstu, deju un dziesmu atzinās, kāpēc mīl savu skolu. Tās ir gan jaunas zināšanas un zinošie skolotāji, gan jautrie un atbalstošie klasesbiedri. Arī skolotāji kopā ar direktoru Gati Pastaru sarūpēja dāvanu – dziesmas.

Tāpat svētkus kuplināja skolas draugi no dažādām Latvijas skolām un Līvānu novada pašvaldības. Ar savu dāvanu – pulksteni, ko rotā kāda mūka teiciens “Šis ir uzdrīkstēšanās un mīlestības laiks”, un jaunās paaudzes viedokļa līdera Dāvida Rubeņa pievienotās vērtības apceri par skolotāja misiju – skolas saimi sveica arī “Vietējā Latgales Avīze”. Eksperti, kas vērtēja reģionālo mediju darbu, atzina, ka Gata Pastara intervija “Vietējā Latgales Avīzē” bija viens no veiksmīgākajiem cilvēkstāstiem.

Līvānu 1. vidusskolai simts gados ir bijis daudz uzdrīkstēšanās un daudz mīlestības, tāpēc mēs, “Vietējās Latgales Avīzes” saime, skolēniem un skolotājiem, dodoties jaunajā simtgadē, novēlam vēl vairāk uzdrīkstēšanās un vēl vairāk mīlestības.

Skolēni stāstīja, kāpēc mīl savu skolu

Skolotāju koris sveicināja skolēnus un draugus ar dziesmām

 

Egitas Terēzes Jonānes foto