Daugavpilī vērienīgi svinēja Vides dienu

Ar vairāk nekā 60 pasākumiem atklāja “Europe Direct Dienvidlatgale” centru

5. maijā Daugavpils ielas, skolas, stadions, parks... visa pilsēta bija atvēlēta Vides dienai, kas ar vairāk nekā 60 pasākumiem prezentēja jaunatklāto “Europe Direct Dienvidlatgale” centru.

Kamēr vieni jaunieši diskutēja ar Latgales viedokļu līderiem un diplomātiem par zaļo Daugavpili un Latgali, Daugavpils un Ukraiņu puikas spēlēja futbolu, diplomāti fotografējās ar interaktīvo nodarbību dalībniekiem Dubrovina parkā, tikmēr jauniešu komandas pulcējās uz hakatonu, kur meklēja zaļo jeb videi draudzīgu uzņēmumu un pasākumu idejas. Žūrija nosauca trīs labākās hakatona komandas – 1. vieta piešķirta Rugāju vidusskolas un Daugavpils 12. vidusskolas jauniešu projektam “Zaļās vides nedēļa” ar mērķi rīkot dažādas aktivitātes skolēniem un skolotājiem par vides problēmām, 2. vieta – 10. vidusskolas jauniešiem par ēdamā iepakojuma ieceri “Edible Package”, bet trešajā vietā – Daugavpils Valsts ģimnāzijas 10. klases jaunietes ar projektu “Slow fashion”, kas popularizēs apzinātu, videi draudzīgu apģērba patēriņu.

Savukārt “Europe Direct Dienvidlatgale” centra atklāšanā centra vadītājs Oskars Zuģickis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre, Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes vadītājs Sergejs Maksimovs un citi viesi pauda kopīgu atziņu, ka centrs dos pienesumu Latgales cilvēku informēšanā par Eiropas Savienības norisēm, fondiem, sadarbības iespējām.

Vides dienas izskaņā pēc dažu gadu pārtraukuma jaunajā tūrisma objektā Inženieru arsenālā cietoksnī notika diskusijas pasākums “Lavka”. Šoreiz dažādu nozaru vides eksperti stāstīja par videi draudzīgu arhitektūru, dabas un pilsētas līdzās pastāvēšanu, Latgales zoodārza centieniem saglabāt purva mitrājus Daugavpilī u.c. jautājumiem, kas iederas Eiropas zaļajā kursā.

Oskars Zuģickis un moderatore Ieva Johansone “Europe Direct Dienvidlatgale” centra atklāšanā

Daugavpils 12. vidusskolas un Rugāju vidusskolas komanda uzvarēja hakatonā

Daugavpils un Ukrainas puiku draudzības spēle

Diplomātu un ciemiņu kopīga fotografēšanās ar Daugavpils skolēniem Dubrovina parkā

 

Olgas Kuzminas un Egitas Terēzes Jonānes foto