Lauksaimnieki var reģistrēt produktu integrētu audzēšanu

Līdz 22. maijam lauksaimnieki var reģistrēties Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā.

Reģistrējoties, lauksaimnieki varēs 1) saņemt valsts un Eiropas Savienības atbalsta maksājumus par izaudzētajiem lauksaimniecības produktiem (dārzeņiem, kartupeļiem, augļu koku un ogulāju produkciju); 2) produktu marķējumā iekļaut nacionālās pārtikas shēmas norādi saskaņā ar normatīvajiem aktiem par prasībām pārtikas kvalitātes shēmām (piemēram, “Zaļā karotīte”); 3) piedalīties programmā “Piens un augļi skolai”.

Valsts augu aizsardzības dienests vienu reizi augu veģetācijas periodā veiks pārbaudes Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā reģistrētajās saimniecībās un novērtēs konkrētā kultūrauga audzēšanas atbilstību vai neatbilstību integrētās augu aizsardzības vispārīgajiem principiem un vidi saudzējošo metožu prasībām. Pārbaužu rezultāti pieejami Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā registri.vaad.gov.lv.

Lai reģistrētos Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā, līdz 22. maijam jāiesniedz iesniegums Valsts augu aizsardzības dienestam, izmantojot e-pakalpojumu “Reģistrācija Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā vai svītrošana no reģistra” Zemkopības nozares e-pakalpojumu vietnē epakalpojumi.zm.gov.lv. Iesniegumu var nosūtīt arī pa e-pastu (ja iesniegums parakstīts ar drošu elektronisko parakstu) vai pa pastu.

Iesniegums par personas iekļaušanu Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā pieejams mājaslapā vaad.gov.lv.

Ja iesniegumā norādītā informācija būs atbilstoša normatīvo aktu prasībām, desmit darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas Valsts augu aizsardzības dienests pieņems lēmumu par personas reģistrāciju Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā. Lēmums tiks nosūtīts Zemkopības nozares e-pakalpojumu vietnē (ja iesniegums iesniegts, izmantojot e-pakalpojumu), elektroniski uz iesniegumā norādīto e-pasta adresi vai pa pastu uz personas juridisko vai deklarētās dzīvesvietas adresi.