Saeimas priekšsēdētāja apciemoja Zilupes jaunsargus

Valsts austrumu robeža ir drošās rokās

“Latgali mēdz dēvēt par trešo zvaigzni Brīvības pieminekļa zvaigznājā, taču domāju, ka būtu jāatsakās šādas numerācijas. Latgales zvaigzne ir tikpat spoža un tikpat svarīga kā pārējās. Šodien pārliecinājos, ka Latgalē ir daudz Latvijas patriotu, un arī šajos nemierīgajos laikos mūsu valsts austrumu robeža ir drošās rokās,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 29. aprīlī, pēc Rēzeknes un Zilupes apmeklējuma.

“Zilupē aug jauna patriotu paaudze – šeit skolēni ar entuziasmu iesaistās jaunsardzes aktivitātēs, ar lepnumu apzinoties, ka viņu dzimtajā vietā sākas Latvija. Aprunājoties ar jauniešiem par viņu nākotnes plāniem, redzam topošos Latvijas ekonomistus, karavīrus un politiķus. Jaunsardzes tradīcija Zilupes vidusskolā ir ar spēcīgām saknēm, šī ir stipra Latvijas vieta!” atzina I. Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja aicināja skolēnus iesaistīties parlamenta projektā “Jauniešu Saeima”, lai caur savu pieredzi tuvāk iepazītu deputātu darbu, teikts Saeimas preses dienesta publikācijā.

Savukārt laikraksts “Ludzas Zeme” sīkāk iztirzājis šo tikšanos. Jautāti par to, ko jaunieši iegūst, darbojoties Jaunsardzē, viņi uzsver lielo kopības sajūtu, organizējot pārgājienus, mācības, piedaloties 18. novembra parādē krastmalā Rīgā. Runājot par nākotnes plāniem, daudzi jaunieši teica, ka vēlas dienēt armijā, kļūt par militārpersonām. Ināra Mūrniece aicināja jauniešus atbraukt uz Saeimu, iepazīties ar tās darbu un apskatīt galvaspilsētas ievērojamākās vietas.

Jaunsardzes kustību Zilupē vada Kristīne Bondarenko. Agrāk viņa pasniedza sociālās zinības, bet no 2019. gada ir jaunsargu instruktors.

Vizītes turpinājumā Rēzeknē Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja Valsts robežsardzes koledžu, kur izglītību iegūst mūsu robežsargi. I. Mūrniece augstu novērtēja koledžas attīstību cauri gadu desmitiem, kļūstot par patiesi mūsdienīgu augstskolu, kas sagatavo augstas raudzes profesionāļus, kuri ir gatavi rūpēties par valsts robežu šajā izaicinājumu pilnajā laikā. Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja arī Adamovu, kur patlaban izmitināti vairāk nekā 80 ukraiņi, kuri, bēgot no kara, raduši patvērumu mūsu valstī. Sarunā ar I. Mūrnieci viņi pateicās Latvijas ļaudīm par lielo atsaucību un sirds siltumu, palīdzot ukraiņu tautai.

Ināra Mūrniece atzina: Zilupē aug jauna patriotu paaudze, kas apzinās, ka viņu dzimtajā vietā sākas Latvija

Reiņa Inkēna (Saeimas preses dienests) foto