Rēzeknes novada jaunieši pasākumā “Kafija ar politiķiem”

Sprieda par to, kā veicināt novada jauniešu līdzdalību sabiedriskajos procesos

22. aprīlī Rēzeknes novada pašvaldības ēkas lielajā zālē neoficiālā gaisotnē (pie kafijas, tējas un uzkodām) notika neformālā diskusija “Kafija ar politiķiem”, kurā piedalījās Rēzeknes novada jaunieši, jaunatnes lietu koordinatori un Rēzeknes novada domes deputāti.

Diskusijas mērķis bija veicināt Rēzeknes novada jauniešu, Rēzeknes novada domes deputātu un pašvaldības darbinieku savstarpējo sadarbību un ideju apmaiņu. Tika pārrunātas aktuālākās jauniešu problēmas Rēzeknes novadā, kā arī spriests par to, kā veicināt novada jauniešu līdzdalību pašvaldības sabiedriskajos procesos. Diskusijā piedalījās jaunieši un jaunatnes darbinieki no: Maltas, Kaunatas, Dricāniem, Čornajas, Griškāniem, Rikavas, Mākoņkalna, Lūznavas un Viļāniem. Rēzeknes novada domi pārstāvēja domes priekšsēdētāja vietniece Ērika Teirumnieka, deputāti Anna Rancāne, Inta Brence, Vilis Deksnis, Guntis Rasims, Rēzeknes novada pašvaldības izpilddirektors Jānis Troška un Izglītības un sporta pārvaldes vadītājs Guntars Skudra.

Diskusijas norisi vadīja Ieva Johannson, kura politiķu, speciālistu un jauniešu tikšanos iesāka ar komandas saliedēšanas uzdevumu. Diskusijas laikā tika izrunātas vairākas tēmas – rīcības, un jaunieši, sadarbībā ar jaunatnes darbiniekiem un novada domes deputātiem, dalījās kopīgā pieredzē, viedokļos, savos redzējumos, priekšstatos un vēlmēs, kā rezultātā radās ļoti daudz vērtīgu ideju gan jauniešiem, gan pašiem deputātiem, informē Rēzeknes novada pašvaldības Jaunatnes lietu speciālists Aivars Mežatučs.