Labklājības ministrs Gatis Eglītis reģionālajā vizītē apmeklēja Latgali

Ministrs atzina, ka Latgales stiprināšana tagad kā nekad ir svarīgs uzdevums

Labklājības ministrs Gatis Eglītis ceturtdien un piektdien, 21. un 22. aprīlī, reģionālajā vizītē apmeklēja Latgali. Ludzā, Rēzeknē un Balvos ministrs iepazinās ar aktualitātēm sociālajā jomā, kā arī ar lielākajiem izaicinājumiem iedzīvotāju labbūtībai.

Ludzas novadā ministrs tikās ar Ludzas novada pašvaldības vadības, Ludzas novada sociālā dienesta, Ludzas novada bāriņtiesas pārstāvjiem un NVA Ludzas filiāles vadītāju.

Pēc tam sekoja Ludzas novada Sociālā dienesta Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra apmeklējums. Ministrs viesojies arī sociālās aprūpes centrā “Ludza” un Ludzas novada sociālā dienesta daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā Kārsavā.

Kā intervijā vietējam laikrakstam „Ludzas Zeme” uzsvēra G. Eglītis, viņš Ludzu apciemoja ne tikai kā labklājības ministrs, bet arī kā valdības pārstāvis, lai šajos sarežģītajos ģeopolitiskajos apstākļos labāk izprastu vietējo situāciju, jo Latgales stiprināšana tagad kā nekad ir svarīgs uzdevums. Latvijas valdība šobrīd apzinās, ka jāstiprina drošība pierobežā. Viena no iespējām – izveidot spēcīgas Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku bāzes. Ja tāds risinājums tiktu realizēts, Ludzas novads iegūtu gan spēka struktūras, gan darbavietas. Tas stiprinātu vietējo ekonomisko vidi.

No 1. maija tiks pārtraukti pārvadājumi caur Krievijas un Latvijas valstu robežu. Krievijas tuvums, kas līdz šim atstāja ekonomiski labvēlīgu iespaidu uz Latgali un Ludzas novadu, vairs nedos itin nekādas priekšrocības. Tādēļ vēl jo svarīgāk tieši tagad domāt, kā kompensēt Latgalei gaidāmos ekonomiskos zaudējumus. Diemžēl Ludzas novads nav investoriem interesanta vide, kur veidot jaunas darbavietas. Sociālo pabalstu ziņā Ludzas novads izmaksā iedzīvotājiem vienus no lielākajiem pabalstiem, kas arī liecina, cik neapskaužama ir situācija. Tāpēc militāro struktūru izveidošana Ludzas novadā būtu vēl jo vairāk atbalstāma kā drošības un ekonomiskās aktivitātes garants.

Janas Dukaļskas foto