Skolēni meklē receptes, kā atdzīvināt lauku kopienu

Sauna. Salas pamatskolas skolēni un skolotāji kopā ar Islandes, Zviedrijas un Somijas vienaudžiem un kolēģiem piedalās projektā “Lauku jaunatnes iesaistīšana”.

Skolotāja Irita Vaivode un projekta pārstāve Kristīne Ķiuka www.preili.lv stāsta, ka Salas pamatskolas delegācija tikko atgriezās no Islandes, kur projekta noslēguma konferencē stāstīja savas receptes, kā var atdzīvināt lauku kopienu, ar rotaļām, dziesmām un nacionālajiem ēdieniem prezentēja Latviju, ciemojās sadraudzības skolā Neskolī pilsētā. Savukārt islandieši ciemiņiem – Latvijas, Somijas un Zviedrijas skolu delegācijām – sarūpēja arī ekskursijas un sadraudzības vakarus.

Iepriekšējos divus gadus notika skolēnu savas skolas, dzimtās vietas un valsts prezentēšanas tiešsaistes konferences, tapa četru nedēļu mācību kurss visām iesaistītajām skolām, tostarp Salas pamatskolai u.c. pasākumi. Pateicoties Salas pamatskolas skolēnu idejām, uzrakstīts jauns projekts par jauniešu istabas paplašināšanu un uzlabošanu, ko, saņemot atbalstu, jau šovasar īstenos biedrība “Sabiedriskais centrs “Smelteriešu cimdiņš””.

Projekts “Lauku jaunatnes iesaistīšana” (angliski – Engaging Rural Youth – NEGAGE) notiek ar programmas Erasmus+ atbalstu.

Foto Salas pamatskolas delegācija Islandē

Foto no Salas pamatskolas albuma