RTA apmeklē profesors no Turcijas, vieslektore no Lietuvas un ES tiesnese

Atzinīgi novērtē materiāli tehnisko bāzi un dalās pieredzē

Aprīļa otrajā nedēļā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Izglītības, valodu un dizaina fakultāti apmeklēja Sakarjas Lietišķo zinātņu universitātes (Sakarya University of Applied Sciences, Turcija) pārstāvis – svešvalodu skolas direktors profesors Ismails Gurlers (İsmail Gürler). Viņš tikās ar RTA Izglītības, valodu un dizaina fakultātes dekānu profesoru Jāni Dzerviniku, RTA studentiem stāstīja par savu darba pieredzi un iespējām, kuras paveras Sakarjas Lietišķo zinātņu universitātē. Profesors ar RTA personālu pārrunāja sadarbības iespējas, kopīgi izstrādājot projektus. Profesors apskatīja RTA telpas, atzinīgi novērtēja materiāli tehnisko bāzi, informē RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa.

No 11. līdz 14. aprīlim RTA Ekonomikas un pārvaldības fakultāti apmeklēja kolēģe no Viļņas Tehnoloģiju un dizaina koledžas (Lietuva) Daiva Aktas. Viņa tikās ar RTA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāni profesori Ilutu Arbidāni un fakultātes mācībspēkiem, apmainoties ar informāciju par studiju procesu Viļņas Tehnoloģiju un dizaina koledžā. RTA studentiem viespasniedzēja vadīja nodarbību par projektu vadību, pievēršot uzmanību radošumam un sadarbībai projektu izstrādē. Viņa dalījās pieredzē un labās prakses piemēros Lietuvas augstākās izglītības sistēmā. Vizītes laikā tika apspriestas turpmākas sadarbības iespējas starp abām izglītības iestādēm nākotnē.

14. aprīlī RTA studentiem un mācībspēkiem bija iespēja noklausīties Eiropas Savienības tiesas tiesneses, Rīgas Juridiskās augstskolas profesores Inetas Ziemeles lekciju “Kara aizlieguma pārkāpums un starptautiskās un Eiropas Savienības tiesības”. Liela vērība tika veltīta pašlaik pasaulē aktuālākajai tēmai – karš Ukrainā. Studiju programmas “Tiesību zinātne” RTA studentiem bija iespēja uzdot jautājumus, diskutēt un paust savu viedokli, kā arī papildināt savas zināšanas par kara aizlieguma pārkāpumu un citiem jautājumiem, norāda RTA studiju programmas “Tiesību zinātne” studente Elīza Lukste.

        

 Profesors Ismails Gurlers (2. no kreisās) tikšanās laikā RTA;    Vieslektore Daiva Aktas (no kreisās) ar profesori Ilutu Arbidāni