Ludzas novadu rotā dekori Lieldienu tematikā

Piedomāts arī pie rotājumiem Kārsavā, Zilupē un Ciblā

Tuvojoties Lieldienu brīvdienām, Ludzas novads saposts svētku tematikā. Gan pašvaldība, gan iestādes ir pacentušās, lai radītu īpašu svētku noskaņu. Pie dekoriem ir piedomāts, un tas ir daudzu cilvēku veidots kopdarbs, katrai detaļai ir sava nozīme.

Ludzas pilsētā šī gada Lieldienu rotājumu tematika un to izvietojums atšķiras no pērnā gada veikuma. Kā stāsta Ludzas novada pašvaldības Būvvaldes arhitekte Darja Koževnikova, kopumā pilsētā izveidotas četras ekspozīciju vietas. Tradicionāli svētkiem tika dekorēts Domes un Ludzas Vecpilsētas laukums. Tāpat šogad izrotātas divas jaunas vietas – Mazā Ludzas ezera pludmale “Radziņš” un šūpoļu kabata Mazā Ezerkrasta ielā, pilnveidojot tik iecienīto promenādi, kas pēc pontonu tilta būvniecības kļuvusi par vēl populārāku pastaigu vietu. Papildus tam, pilsētā izvietoti pieci apsveikumu stendi ar sirdsmīļām bildēm un sveicieniem svētkos.

“Šogad pilsētas rotāšanas koncepcijas pamatā bija izvelēts ziedu un augu motīvs kā jaunas dzīves simbols, kas nāk mūsu sirdīs Lieldienu laikā, dāvinot pavasarīgu prieka sajūtu. Priecē tas, ka pilsētas svētku noskaņas radīšanā iesaistījās tik kupls cilvēku skaits, tas nudien piešķir īpašu draudzības un saliedētības garu! Mākslas skolas jaunāko grupu audzēkņi apzīmēja dekoratīvās preskartona olas, kas rotā krāsainos foto rāmjus. Savukārt Mākslas skolas vecākā grupa ļoti drosmīgi un radoši apgleznoja Lieldienu olas pie Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra, papildinot skvēra aleju, kur Bērnu un jauniešu centra audzēkņi izrotāja kokus ar speciāli šiem svētkiem veidotiem mākslīgiem ziediem. Tāds bērnu un vairāku iestāžu radošais kopdarbs uzbur īpaši siltu atmosfēru pilsētas ielās,” stāsta Darja.

Arī citviet novadā – Kārsavas, Zilupes, Ciblas pusē un novada pagastos – pie svētku rotājumiem ir ļoti piedomāts, tie ir dažādi skaisti dekori Lieldienu tematikā, kas ir gan ar roku apgleznoti, gan veidoti no koka.

Kārsavā izvietoti baneri, kas veidoti olu formā. Šādi dekori ir arī ilgtspējīgi, pēc vairākiem gadiem attēlus var mainīt, pielāgojot konkrētai svētku tematikai. “Lieldienu noformējums Kārsavas pilsētā tika veidots pēc sajūtām. Pamatelements ir ola, uz kuras grafiski ir attēloti Lieldienu svinēšanas fragmenti. Viss ir dažādi un koši!” ar savu radošo veikumu dalās Kārsavas pilsētas noformēšanas mākslinieks Jānis Stepkāns.

Ludzas pilsētas centrālā laukuma noformējums – atturīgs, maigos toņos. Dzintras Batņas foto