Biškopība iesācējiem

Jau 14. gadu notiks kursi biškopībā iesācējiem. Sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mūžizglītības centru šī gada rudenī sāksies jauns mācību kurss, bet pieteikties var jau tagad.

Kursu pirmajā gadā apgūst pamatzināšanas dravošanā un bišu bioloģijā, otrajā – bišu māšu audzēšanu, produktu ražošanu, bišu slimību profilaksi u.c. Kursa noslēgumā dalībnieki saņems LLU Mūžizglītības centra apliecību par profesionālās pilnveides izglītību. Paredzētais mācību kurss ir 224 akadēmiskās stundas pa divām dienām mēnesī (sestdiena un svētdiena pēc kārtas). Nodarbību norises vietas tiks plānotas atkarībā no pieprasījuma.

Šobrīd apmācības daļēji tiek līdzfinansētas ar valsts un ES finansējumu, ELGF Kopējās tirgus organizācijas pasākuma “Atbalsts biškopības programmai”, bet arī pašiem kursantiem paredzēta daļēja kursu maksa. Pensionāriem, invalīdiem un Ģimenes 3+ kartes īpašniekiem tiek piemērota 50 % atlaide. Ja, kursu uzsākot, dalībnieks ir Latvijas Biškopības biedrības biedrs vairāk nekā vienu gadu, tiek piemērota 10 % atlaide. Papildus informāciju var saņemt, zvanot programmas koordinatorei Līgai Lapiņai pa tālr. 25902500 vai rakstot uz e–pasta adresi liga@strops.lv. Pieteikties kursiem var biškopju biedrības mājaslapā strops.lv.