Piedalies labdarības akcijā “Piepildīt sapni” 

Foto pixabay.com

Šogad atbalstu saņems 15 bērni ar īpašam vajadzībām no Preiļu un Līvānu novada

Viduslatgales pārnovadu fonds jau devīto gadu aicina ikvienu iesaistīties labdarības akcijā “Piepildīt sapni”.

Uzrunājot bērnus ar īpašām vajadzībām, viņu vecākus no Līvānu un Preiļu novadiem, fonda darbinieki uzzina viņu karstākās vēlmes vai klusus sapņus. “Deviņu gadu laikā kopā ar ziedotājiem un atbalstītājiem esam palīdzējuši 120 bērniem iegūt kāroto. Šajā akcijā mēs vēlamies pievērst uzmanību tām ģimenēm, kurās aug bērniņi, kam nepieciešama papildu uzmanība, rūpes un arī naudas līdzekļi. Bieži vien vecākiem vai aizbildņiem, gādājot par ikdienas vajadzībām, neatliek nedz laika, nedz līdzekļu, lai piepildītu bērnu vēlmes, kas sniedzas ārpus dienišķās rutīnas,” stāsta Viduslatgales pārnovadu fonda valdes locekle Evija Gurgāne “Vietējai Latgales Avīzei”.

Šogad akcijā fonda darbinieki ir iesaistījuši 15 bērnus no Preiļu un Līvānu novada. Dažiem bērniem ir nepieciešama tūlītējs atbalsts uz palīdzība.

Mūsu visu ziedojumi palīdzēs piepildīt astoņu Preiļu novada bērnu sapņus.

Agnese un viņas vecāki lūdz urīna katetrus, jo bez tiem meitenes dzīve ir neiespējama. Oliveram ir nepieciešama smilšu terapija, lai uzlabotu veselību. Valters vēlas jauno futbola sezonu uzsākt ar jaunu futbola bumbu. Ludvigs sapņo par jaunu velosipēdu zaļā krāsā. Arī Dāvids un Rinalds, kuriem ir grūtības pārvietoties, sapņo par velosipēdiem. Angelika vēlas portatīvo datoru. Mihaila un viņa māmiņas lielākais sapnis ir Dormeo matracis, lai puika varētu uz tā spēlēties.

Mēs varam piepildīt arī septiņu Līvānu novada bērnu sapņus. Dainai ir nepieciešams skapis, kur salikt drēbes un pārējās mantas. Elvis sapņo par batutu sev un savām trim māsām un trim brāļiem. Anastasija, vecāku pieskatīta, varētu uzturēties laukā āra šūpuļkrēslā. Liāna grib savu viedierīci. Iļja priecāsies par planšeti, kas paredzēta neredzīgajiem. Eliass ļoti vēlas rūpēties par Devonas reksa šķirnes kaķi, bet Ērika sapņo kopā ar ģimeni nokļūt akvaparkā un AHHAA zinātnes centrā.

Ikviens var kļūt par akcijas “Piepildīt sapni” bērna “labo feju”.

 

Ziedot var internetā https://www.vlpf.lv/ziedot/ziedot

ar norādi maksājuma uzdevumā “Piepildīt sapni”

vai arī ieskaitot  ziedojumu bankas kontos:

AS "SEB Banka"
Konta nr. LV35UNLA0050021079970

AS „Citadele banka”
Konta nr. LV17PARX0016753060001

AS "Swedbank"

Konta nr. LV72HABA0551046892983

 

Vairāk uzzināt par akcijā iesaistītajiem bērniem un viņu sapņiem var fonda mājaslapā https://www.vlpf.lv/piepildit-sapni/labdaribas-akcija-piepildit-sapni-jau-devito-gadu

 

Evija Gurgāne uzsver, ka fonds visus saziedotos līdzekļus izmantos bērnu sapņu piepildīšanā, turklāt no ziedojumiem netiek segtas fonda administratīvās izmaksas. Fondam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, tāpēc ziedotāji var piemērot ienākuma nodokļu atlaidi ziedotajām summām. Labdarības akciju finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.