Aicina piedalīties foto plenērā “Vasaras ritmi Rēzeknes novadā”

Iesaistīties var gan profesionāli fotogrāfi, gan foto entuziasti no visas Latvijas

Rēzeknes novada pašvaldība sadarbībā ar Latgales fotogrāfu biedrību no 17. līdz 19. jūnijam rīkos foto plenēru, kurā aicināti piedalīties profesionāli fotogrāfi un foto entuziasti no visas Latvijas. Fotogrāfi varēs iemūžināt vasaras krāšņumu, daudzveidību, ainavas, pasākumus, lauku darbus un cilvēkus Rēzeknes novada piecos pagastos – Kaunatas, Čornajas, Griškānu, Stoļerovas un Mākoņkalna pagastā.

17. jūnijā, pēc iekārtošanās naktsmītnēs Kaunatas vidusskolas internātā, plkst. 16.00 notiks pasākuma atklāšana, fotogrāfu sadale pa pagastiem un iepazīšanās ar gidiem – vietējiem iedzīvotājiem, kuri plenēra laikā fotogrāfiem parādīs interesantākās vietas, vēstures objektus, latgaliskās tradīcijas, dabas bagātības un cilvēkus. Arī sestdien, 18. jūnijā, visas dienas garumā fotogrāfiem būs iespēja apliecināt savu talantu, prasmes un neparasto redzējumu, iemūžinot vasaras skaistumu izvēlētajos Rēzeknes novada pagastos.

Gan piektdienas, gan sestdienas vakarā plānotas dažādas lekcijas, prezentācijas un diskusijas par daudzpusīgo foto mākslu un tehnoloģiju. Fotogrāfi, kuri vēlētos rādīt prezentācijas vai uzrunāt kolēģus, lasot lekcijas par dažādām ar fotogrāfiju saistītām tēmām, aicināti pieteikties līdz 1. maijam pie Igora Pliča – tālr. 29121689, e-pasta adrese lauraplus@inbox.lv. Tāpat arī līdz 10. maijam piesakāma dalība plenērā. Dalība plenērā ir bez maksas. Naktsmītnes un ēdināšanu foto plenēra dalībniekiem nodrošinās organizatori. Plānotais dalībnieku skaits nepārsniedz 50 dalībniekus, tāpēc aicinām pieteikšanos neatlikt uz pēdējo brīdi. Līdzi var ņemt dažādas savas fotogrāfijas improvizētai izstādei.

Pateicībā par uzņemšanu, fotogrāfiem jābūt gataviem Rēzeknes novadam dāvāt fotogrāfiju failus, kuri uzņemti plenēra laikā (pilnībā pabeigtus, apstrādātus foto attēlus JPG formātā, vēlams ne mazākus par 2,5 MB; fotogrāfiju skaits – pēc izvēles). Pašvaldībai būs tiesības šīs fotogrāfijas izmantot nekomerciālos izdevumos, mājaslapā un reklāmmateriālos, norādot autoru. Plenēra darba „augļus” varēs apskatīt izstādēs katra iesaistītā pagasta kultūras namā, kā arī Rēzeknes novada pašvaldības administrācijas ēkā Rēzeknes pilsētā. Uz izstāžu atklāšanu, kas būs novada svētku programmā, tiks aicināti plenēra dalībnieki. Pašvaldība un pagastu pārvaldes paredzējušas pateicības dāvanas labāko darbu autoriem, savukārt fotogrāfiem būs iespēja dāvināt fotogrāfijas arī cilvēkiem, kurus tie fotografējuši, tādējādi stiprinot sadraudzību un latgaliskās tradīcijas. Plenēra programma būs pieejama Rēzeknes novada pašvaldības mājaslapā, kā arī sociālajos tīklos, informē Rēzeknes novada pašvaldība un Latgales fotogrāfu biedrība.