Rēzeknē viesojās ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails

Pateicas par atbalstu ukraiņiem

Rēzekni no 22. līdz 23. martam divu dienu vizītē apmeklēja Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Latvijā Džons Kārvails, lai apliecinātu ASV atbalstu Latvijai, veidotu ilgstošas ASV un Rēzeknes attiecības un pateiktos vietējiem iedzīvotājiem par dāsno atbalstu Ukrainas tautai.

Vizītes laikā vēstnieks Kārvails tikās ar Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Alekseju Stecu, apmeklēja Latgales vēstniecību GORS, kā arī uzzināja par Rēzeknes pilsētas palīdzību Ukrainas bēgļiem. Tikšanās laikā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektori Ivetu Mietuli tika pārrunāts akadēmijas ieguldījums ekonomikas attīstībā un medijpratības uzlabošanā. Tāpat vēstnieks Kārvails viesojās arī uzņēmumā “New Fuels”, kas palīdz nodrošināt tīru, atjaunojamu enerģiju un veicina Latvijas enerģētisko neatkarību.

Vēstnieks Kārvails: “Esmu pateicīgs par sirsnīgo viesmīlību, viesojoties Rēzeknē, un par iespēju tikties un uzklausīt vietējos iedzīvotājus. Mani iedrošina, ka tik daudz cilvēku Rēzeknē pulcējas, lai atbalstītu ukraiņu tautu – vietējā kopiena ir ļoti dāsna. Mums kā sabiedrotajiem jāpaliek vienotiem, lai nodrošinātu mūsu drošību un palīdzētu ukraiņiem aizstāvēt savu valsti.”