Piesakieties lauksaimnieku konkursam “Sējējs”

Tradicionāli, iestājoties pavasarim, jau 29. reizi notiek lauksaimnieku vidū pazīstamākais konkurss “Sējējs”, ko rīko Zemkopības ministrija (ZM). Konkursam var pieteikt lauku saimniekus un uzņēmējus, jaunos zemniekus, pārtikas ražotājus, kā arī ģimenes laukos. Konkursam “Sējējs 2022” pretendentus izvirzīt var ne tikai pašvaldības, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas, bet arī lauku attīstības konsultanti u.c.

Konkursā tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā, bet “Sējējs 2022”  dalībniekus šogad vērtēs deviņās nominācijās – “Gada lauku saimniecība”, “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”, “Ģimene lauku sētā”, “Jaunais veiksmīgais zemnieks”, “Gada veiksmīgākā kopdarbība”, “Bioloģiskā lauku saimniecība” un “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”.

Pieteikumi dalībai konkursā līdz 20. maijam jānosūta elektroniski uz e-pasta adresēm llkc@llkc.lv (Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs) vai prese@lad.gov.lv (Lauku atbalsta dienests) ar norādi vēstules mērķī “Sējējs 2022”.

Tāpat šogad dalībniekus vērtēs arī nominācijās “Rītdienas sējējs – mazpulka dalībnieks” un “Zinātne praksē un inovācijas”. Nominācijā “Rītdienas sējējs – mazpulks” pieteikumi jānosūta līdz 20. maijam uz e-pasta adresi latvijas@mazpulki.lv. Savukārt nominācijā “Zinātne praksē un inovācijas” līdz 20. maijam pieteikumi jāiesniedz Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijā (LLMZA), Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, 204. kab., vai jānosūta uz e-pasta adresi lmzn@lza.lv.

Pretendentus balvai par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā var izvirzīt Zemkopības ministrija un tās padotībā esošās iestādes, lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstiskās organizācijas un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija, līdz 14. maijam iesniedzot rakstisku pieteikumu brīvā formā ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā.

Konkursa laureāti saņems Gada balvu “Sējējs” (bronzas statuja), diplomu un naudas balvu, tiks apbalvoti arī veicināšanas balvu saņēmēji. Konkursa dalībnieku godināšana būs rudenī. Iepazīties ar konkursa nolikumu, vērtēšanas kritērijiem un citu ar konkursu saistīto informāciju, kā arī lejuplādēt pieteikuma veidlapas var “Sējējs” tīmekļvietnē sejejs.lv.