Pavāru komandu konkurss “Mana Novada garša”

Līdz 4. aprīlim konkursam “Mana Novada garša 2022” var pieteikties ikviens kvalificēts pavārs, kurš strādā publiskā sektora ēdināšanas uzņēmumā (t. sk. pašvaldības un valsts iestādē), kas nodrošina ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē vai izglītības iestādē vismaz pēdējos divus gadus.

Konkursa dalībnieki startēs komandās, kurās darbojas divi publiskā sektora ēdināšanas uzņēmuma pavāri. Katrai komandai no 1. aprīļa pievienosies viens pieredzējis meistarpavārs, kurš kļūs par trīs viena reģiona konkursa komandu mentoru un palīdzēs ar recepšu izstrādi un sagatavošanos konkursam. Latgalē mentors būs Starptautisko konkursu un izcilības medaļu ieguvējs pavārs Haralds Saušs. Konkursā pusfinālā, kas notiks jūnijā, iekļūs trīs komandas no katra Latvijas novada: Latgales, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes.

Lai pieteiktos konkursam, pretendentam līdz 4. aprīlim uz e-pasta adresi info@novadagarsa.lv jānosūta aizpildīta pieteikuma anketa un zupas recepte vienai un trīsdesmit personām. Zupas

pagatavošanā jāizmanto obligātie produkti: svaigi spināti, sarkanie redīsi, svaigi maurloki un skābais krējums 25 %. Visus pārējos pārtikas produktus komanda var izvēlēties pēc pašu vēlmes, bet pielietojot modernās kulinārijas zināšanas, radošumu, ilgtspējīga ēdināšanas uzņēmuma pamatprincipus un bērnu ēdināšanas specifiku.

Konkursa uzvarētāju komanda saņems sertifikātus, naudas balvas katram komandas pavāram 140 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), bet 2.–3. vieta katrā novadā – sertifikātus un balvas no sponsoriem un atbalstītājiem. Konkursu rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs sadarbībā ar Latvijas pavāru klubu, tā nolikums un veidlapas atrodamas mājaslapā novadagarsa.lv.