Preiļu BJSS augstlēcēju starti Daugavpilī

18. martā Daugavpilī notika 19. H. Silova sacensības augstlēkšanā. Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolu (BJSS) sacensībās pārstāvēja septiņi audzēkņi (treneri M. Pokšāne, A. Iļjins un S. Stankevičs).

Atzīstami startēja U-16 grupas augstlēcēji. 18 sportistu konkurencē Preiļu jaunieši izcīnīja pirmās četras, 7. un 8. vietas. 1. un 2. vietu  ar personīgajiem rekordiem – 1,76 m – izcīnīja Matīss Sparāns un Nikita Baikovs. Šie rezultāti ļāva sportistiem ierindoties visu 19 turnīru uzrādīto rezultātu pirmajā desmitniekā. 3. un 4. vietu ar vienādu rezultātu – 1,70 m – izcīnīja Arturs Valters un Daniils Kožemjakins. 1,55 m pieveica Markuss Soms un Olegs Seleckis (viņam tas ir arī personīgais rekords).

Teicams starts bija Guntim Sparānam U-14 grupā. Pārliecinoši tika izcīnīta 1. vieta ar rezultātu 1,60 m. Tas bija otrais visu laiku labākais šī turnīra rezultāts. Sacensību rekordu sasniegt liedza nogurums pēc sīvās cīņas iepriekšējā dienā Latvijas čempionātā daudzcīņā, kur Guntis augstlēkšanā pārlēca 1,67 m augstu latiņu (17. martā Jēkabpilī notikušajā Latvijas U14 čempionātā daudzcīņās telpās Preiļu BJSS audzēkņiem augsti rezultāti – 1. vieta Edvardam Brakovskim, 2. vieta Guntim Sparānam, 3. vieta Mārtiņam Matisānam).

Preiļu novada BJSS sacensībās pārstāvēja septiņi audzēkņi

Foto: www.pbjss.edu.lv