Līvānu dekanāta dekānam Jānim Smirnovam – 50

Madaliņas draudzes vārdā raksta Rita Semeiko:

“Piecdesmit – tas ir tāds skaists un apaļš skaitlis. Vēl jo skaistāks, ja tie ir gadi, priestera dzīves gadi. Dzīves, kura no agras bērnības veltīta kalpošanai Radītājam. Pagriežot atmiņu ratu, varu apgalvot, ka es savā dzīvē esmu pateicīga tieši stingrajiem skolotājiem.

Priesteri Jāni iepazinu Madaliņas draudzē. Pēdējo divpadsmit gadu laikā, kopš kalpoju baznīcā, ikreiz ar siltu pateicību atceros priesteri, kurš man ir gan mācījis ērģelnieces ābeci, gan bijis labs padomdevējs ar bezgalīgu pacietību. Priestera dzimšanas dienā vēlos pateikt viņam lielu paldies par baznīcas tradīciju un rituālu mācīšanu, par atbalstu, sirsnību, un arī stingrību.

Jāatzīmē, ka Madaliņas baznīca ir krietni atjaunojusies priestera Jāņa kalpošanas laikā. Viņš ir veltījis daudz enerģijas un darba, lai mazā baznīciņa Daugavas krastā būtu skaistāka. Atceros, ka viņš ātri vien spēja pamanīt vissīkāko traipiņu vai nepilnību, un tad nu kopīgi meklējām risinājumu. Arī projektus sāku rakstīt tieši ar priestera svētību.

Visiem mums Madaliņas draudzē viņš patiesi ir bijis gan garīgs tēvs, gan brālis, gan draugs. Mācīja visu darīt no sirds, vienmēr pats būdams sirds cilvēka piemērs.

Esam kopā svinējuši svētkus, kā arī kopā skumjās pavadījuši draudzes locekļus mūžībā.

Tāpēc šodien mēs, mazā Madaliņas draudze, dāvinām priesterim savas vissiltākās atmiņas par Madaliņas draudzē pavadīto skaisto laiku un mīļi jo mīļi sveicam Līvānu dekanāta dekānu Jāni Smirnovu viņa skaistajā jubilejā! Mīļi sveicam arī viņa māmiņu, kura izaudzinājusi tik gaišu dēlu.”