“Zeimuļs” svin Drošības klases jubileju un organizē veloapmācības

Drošības mācību klase bērniem atvērta 2015. gadā

17. martā par godu Drošības klases septiņu gadu dzimšanas dienai ARPC “Zeimuļs” notika pasākums “Kopā par drošību!”. Pasākuma goda viesis bija Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs. Septiņu gadu laikā profesionālu pedagogu vadībā Rēzeknes un Rēzeknes novada bērni ieguva zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un drošību ikdienas dzīvē. Par atsaucību, veiksmīgu sadarbību, atbalstu un ieguldījumu bērnu un jauniešu drošības izglītībā G. Paškevičam un viņa komandai tika pasniegta Pateicība.

Pasākumā notika arī neliela prezentācija par nodarbībām un konkursi ar jautājumiem kopā ar programmas “Drošības mācību klase” pedagogu Valsts policijas Satiksmes uzraudzības rotas vecāko inspektoru Ēriku Pudenko. Ar skaistu dziesmu pasākuma viesus priecēja ARPC “Zeimuļs” Vokālās studijas audzēkņi, (pedagoģe Tatjana Klomāne).

Notika arī vizuālās mākslas konkursa “Brauc ar velosipēdu droši!” uzvarētāju apbalvošana, – mēneša laikā tika iesniegti 90 zīmējumi, tajā piedalījās bērni vecumā no 4 līdz 17 gadiem (Rēzeknes pamatskolas – attīstības centra, Kaunatas vidusskolas, Rēzeknes skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, kā arī ARPC “Zeimuļs” pulciņu dalībnieki). Uzvarētāju saraksts – www.zeimuls.lv, informē ARPC “Zeimuļs” metodiķe darbā ar ģimenēm un bērniem Olga Strode.

Drošības mācību klasi bērniem izveidoja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldi, Rēzeknes Izglītības pārvaldi un ar Rēzeknes valstspilsētas domes atbalstu. Pašlaik “Zeimuļs” pirmo reizi aicina bērnus uz ceļu satiksmes noteikumu mācībām velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai, jau 21. martā notika pirmās nodarbības.

ARPC “Zeimuļš” vadītāja Jevgenija Kušča, VP Rēzeknes iecirkņa priekšnieks Gunārs Paškevičs un policistu palīgs Runcis Rūdis