Labdarības akcija “Piepildīt sapni” - jau devīto gadu

Viduslatgales pārnovadu fonds aicina ikvienu iesaistīties labdarības akcijā “Piepildīt sapni”.

Šobrīd trauksmainā situācija pasaulē ir devusi mums katram iespēju pārvērtēt savas vērtības, priekšstatus un prasības pret dzīvi. Mēs pieredzam, ka tāls sapnis var būt arī ierasta, mierīga un droša dzīve.

Mēs jau devīto gadu uzrunājam bērnus ar īpašām vajadzībām no Līvānu un Preiļu novadiem, no viņiem pašiem vai vecākiem uzzinām par viņu karstākajām vēlmēm vai klusajiem sapnīšiem. Deviņu gadu laikā kopā ar ziedotājiem un atbalstītājiem esam palīdzējuši 120 bērniem iegūt kāroto.  

Akcijas laikā mēs vēlamies pievērst uzmanību tām ģimenēm, kurās aug bērniņi, kam nepieciešama papildu uzmanība, rūpes un arī naudas līdzekļi. Bieži vien vecākiem vai aizbildņiem, gādājot par ikdienas vajadzībām, neatliek nedz laika, nedz līdzekļu, lai izpildītu bērnu vēlmes, kas sniedzas ārpus dienišķās rutīnas.

Šogad akcijā esam iesaistījuši 15 bērnus no Preiļu un Līvānu novadiem. Dažiem bērniem ir nepieciešama tūlītējs atbalsts uz palīdzība.

Preiļu novadā kopā piepildīsim 8 bērnu sapņus:

Agneses un viņas vecāku sapnis – kaut gan par sapni to nosaukt ir ļoti skumīgi, ir urīna katetri. Bez tiem meitenes dzīve ir neiespējama. Oliveram veselības uzlabošanas nolūkos ir nepieciešama smilšu terapija.  Valters priecātos jauno futbola sezonu uzsākt ar jaunu futbola bumbu. Ludviga sapnis ir jauns velosipēds zaļā krāsā. Dāvids ļoti vēlētos un būtu priecīgs, ja tiktu pie jauna riteņbraucamā un ķiveres. Angelikas sapnis ir portatīvais dators. Mihailam un viņa māmiņai lielākais sapnis ir Dormeo matracis, lai puika varētu uz tā spēlēties. Rinalds, kuram ir grūtības pārvietoties, sapņo par jaunu velosipēdu.

Līvānu novadā piepildīsim 7 bērnu sapnīšus:

Dainas sapnis un nu jau nepieciešamība ir savs skapis, kur salikt drēbes un pārējās savas mantas. Elvis sapņo kā ar savām 3 māsām un 3 brāļiem vasarā laiku vadīs uz batuta. Anastasija, vecāku pieskatīta, vasaru varētu vadīt āra šūpuļkrēslā. Liāna gribētu savu viedierīci. Iļjas lielais sapnis un nepieciešamība ir sava planšete, kura paredzēta neredzīgajiem. Eliasam ļoti patīk dažādi dzīvnieki un viņa sens sapnis ir kaķis Devonas rekss. Ērikas sapnis ir kopā ar ģimeni gūt pozitīvas emocijas akvaparkā un  apmeklēt AHHAA zinātnes centru.

Ikviens var kļūt par akcijas “Piepildīt sapni” ziedotāju, par kāda bērna “labo feju”. Ziedot ir vienkāršākais veids, kā izdarīt labu, bet piepildīt kāda bērna vēlmes ir labākais, ko var izdarīt par naudu.

 

Ziedot akcijā iesaistītajiem bērniem: https://www.vlpf.lv/ziedot/ziedot

ar norādi maksājuma uzdevumā PIEPILDĪT SAPNI.

Vai arī pārskaitot ziedojumu uz kontiem:

AS "SEB Banka"
Konta nr. LV35UNLA0050021079970

AS „Citadele banka”
Konta nr. LV17PARX0016753060001

AS "Swedbank"

Konta nr. LV72HABA0551046892983

 

Vairāk uzzināt par akcijā iesaistītajiem bērniem un viņu sapņiem Fonda mājas lapā https://www.vlpf.lv/piepildit-sapni/labdaribas-akcija-piepildit-sapni-jau-devito-gadu

Visi saziedotie līdzekļi tiks izmantoti paredzētajam mērķim. Fonda administratīvās izmaksas netiek segtas no Jūsu ziedojumiem. Fondam ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, - ziedotāji var piemērot ienākuma nodokļu atlaidi ziedotajām summām.

Labdarības akciju finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Sagatavoja Evija Gurgāne, Viduslatgales pārnovadu fonda valdes locekle