Žīguru meža masīvā lācis uzbrucis mežkopim

Balvu novada Žīguru meža masīvā otrdien lācis uzbrucis AS “Latvijas valsts meži” darbiniekam, kurš uzbrukuma brīdī pildīja darba pienākumus un apsekoja jaunaudzi.

Latvijas valsts mežu Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs skaidroja, ka darbinieks, apsekojot jaunaudzes, krūmos sadzirdējis tādu kā pīkstienu. Lai aizbaidītu dzīvnieku, darbinieks sasitis plaukstas, taču tajā pašā laikā no krūmiem izlēcis lācis. Cenšoties izvairīties no iespējamā uzbrukuma, darbinieks mēģinājis bēgt, taču paslīdējis un nokritis. Lācis uzbrucis vīrietim, sakožot viņu kājā. Lāci izdevies aizbaidīt, sperot un skaļi kliedzot, pēc tam vīrietis devies uz automašīnu un braucis uz Balvu slimnīcu, kur uzliktas šuves, un darbinieks devies mājup.

Lai arī lāču populācijai pašlaik Latvijā ir tendence pieaugt un mežos arvien vairāk novērotas dzīvnieka pēdas, līdz šim uzbrukumi nebija reģistrēti. Ņemot vērā, ka lācis Latvijā ir aizsargājamo dzīvnieku sarakstā, situācijas izvērtēšanā iesaistīs arī Dabas aizsardzības pārvaldi.