Donoru dienā Augšdaugavas novadā – liela atsaucība

Anna Jegorova ziedojusi asinis jau 62 reizes

14. martā Augšdaugavas novada centrālās administrācijas ēkā tika organizēta Donoru diena, aicinot pašvaldības centrālās administrācijas un pagastu darbiniekus ziedot asinis. Pasākumu organizēja sociālais dienests sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāli.

Donoru diena notika par godu Vispasaules sociālā darba dienai, kas šogad tika atzīmēta 15. martā. Asins ziedošanas akcijā iesaistījās arī vairums pašvaldības sociālo darbinieku, tādējādi savus profesionālos svētkus atzīmējot, dodot labumu sabiedrībai un aicinot arī citus sekot viņu labajam piemēram.

Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova uzsver, ka šāds pasākums ir ļoti nozīmīgs, jo Daugavpils reģionālā slimnīca regulāri caur medijiem uzrunā sabiedrību, aicinot ziedot asinis. Šādā formātā pašvaldībā donoru diena notika pirmo reizi. Ziedot asinis šajā dienā bija pieteikušies ap 50 donori, kas esot ievērojams skaits. Dažiem tā bija pirmā asins nodošanas reize, bet kādam aiz muguras jau liela pieredze kā donoram. Pati Anna Jegorova ziedojusi asinis jau 62 reizes. Ziedot asinis viņu motivē ilggadējā pieredze mediķa darbā. Ilgus gadus būdama arī Daugavpils un Ilūkstes Sarkanā krusta komitejas valdes locekle, viņa ar savu piemēru mudinājusi citus pievienoties donoru kustībai.

Tāpat pieredzējis donors ir Demenes pagasta sociālā darbiniece Regīna Tamane, kura kopš 1977. gada ziedojusi asinis jau 81 reizi. Sociālajā jomā Regīna strādā jau 25 gadus, aiz muguras ir arī darba pieredze medicīnā. Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne pirmo reizi kļuva par donoru, kad bija nepieciešama palīdzība pašas ģimenes loceklim, bet pamazām asins ziedošana kļuvusi par nepieciešamību. Novada sportists Sandris Šedis donoru pulciņam pievienojies salīdzinoši nesen un ziedojis asinis jau sesto reizi. Galvenais motīvs esot palīdzēt kādam, taču Sandris ir pārliecināts, ka būt donoram ir arī veselīgi, jo paša asinis tādejādi atjaunojas, un sportistam tas esot īpaši ieteicams.

Ziedot asinis šajā dienā bija pieteikušies ap 50 donori