“Stalti baznīca mirdz”

Janvārī laikraksta “Vietējā Latgales Avīze” Facebook lapā bijām izsludinājuši konkursu – publicējām Veltas Popas fotogrāfiju, kas rotā laikraksta 2022. gada kalendāra vāku, bet konkursa dalībnieku uzdevums bija uzrakstīt komentāru (novēlējuma, dzejoļa u.c. formā) šai fotogrāfijai. Publicējam konkursa dalībnieku radošos komentārus:

Sandra Kurilova: “Lai mūžam staro Riebiņu baznīcas torņi, / Un zemei pāri baltu mieru lej! /Ar klusinātu dziesmu gaismu atnes, / Un visās sirdīs mīlestību sēj!!!”

Līga Dimante: “Kad ar vecmammu gājām un tālumā redzējām baznīcas krustus, vecmamma mācīja, ka pie sevis klusībā 3x jāskaita “Radzu, radzu bazneicu, ta na pošu bazneicu, bet pošu kungu Jezu Krystu ar vysu sovu mūku.””

Janīna Dzene: “Skaista mana tēva sēta pār visām vietiņām: Te es dzimu, te es augu, te es mūžu nodzīvoju! (J. Dzene)”

Olga Fjodorova: “Kur koki aug visstaltākie? / Kur mākoņi visbaltākie? / Kur putni dzied visskaļāk? / Kur zāle zeļ viszaļāk? / Dzimtenē. (Pēteris Brūvers).”

Kristaps Gilučs: “Starp debesīm un zemi, stalti baznīca mirdz. / Saules staru un rudens krāsu ieskauta. / Stāvi un raugies debesīs, tik ļoti zilas tās ir. / Mākonītis viens pats tur peld un eņģeļi tajā līdz. / Pavisam klusi kokiem krāsojas lapas un pamazām pārklāj zemi košā krāsu paklājā. / Vēl sarkanā baznīca, starp debesīm un zemi tik stalti stāv – klusi un krāšņi.

Vēlu katram šajā laikā saredzēt tās zilās debesis, sajust jau siltos pavasara saules starus, redzēt tās klusās lietas, kas ir mums apkārt. Izkrāsot savu ikdienu košām krāsām, būt pozitīviem un lai saulīte mūs visus silda!”

Viktorija Priekule: “Es piederu vasarai, / Smaržīgai zālei / Un nebēdnim vējam, / Kas iepūš man sejā tik mīlīgu dvesmu. / Es piederu ziediem un nopļautai zālei, / Kas pāri par visu ceļ sapņainus tiltus – / Tik spilgtus, tik siltus. / Es piederu vasarai, ķirsim pie koka, Kas saldu jo saldu skūpstu man sniedz. / Es piederu, vasara, / Tik Tev, / Ar savu tik atvērto dvēseles garu.”

Aija Socka: “Lai katra cilvēka dvēselē mīt debess skaidrība un tiekšanās uz garīgumu!”

Marija Briška: “Labākā bagātība ir laba veselība, tāpēc novēlu tieši to – stipru veselību! Lai ikdienā vairāk dzīvesprieka, izdodas saglabāt iekšējo harmoniju, vairāk skaistu un saulainu notikumu, kas izkrāso ikdienu un ļauj sejā iemirdzēties smaidam!”

Anita Rudzāte: “Tā ir mana mīļākā vieta, kur es pēc iespējas vairāk gribu atrasties, jo šeit mājo žēlsirdīgais Jēzus.

Lolita Pastare: “Riebiņi rullē!”

Maruta Šņepste: “[mirdzums] mirdzošu pasauli Dievs man radījis / mirdz viss, kur vien skatos / lapas mirdz, jumti, zāle un rozes / saule tev rotājas matos // saule tev rotājas smaidā / un vārdos, ko lūpas drīz sacīs / varbūt ne pasaules mirdzoša? / varbūt tas mirdzums man acīs!”

Īpašās balvas no laikraksta saņēma S. Kurilova, L. Dimante, K. Gilučs un M. Briška. Paldies visiem dalībniekiem! Atgādinām, ka laikraksta Facebook lapā katru dienu publicējam aktuālo informāciju par notiekošo Latgalē un Latvijā, kā arī ārpus tās robežām, tāpat saviem sekotājiem piedāvājam ielūkoties dažādos īpaši sagatavotos video un fotogrāfijās, kas atspoguļo Latgales daudzkrāsainību tās dabā, cilvēkos, notikumos.