Arī Līvānu novada dome aicina ziedot Kameņec Podoļskas iedzīvotājiem Ukrainā

Iedzīvotāji var pieteikt bēgļu izmitināšanas vietas

Līvānu novada dome aicina iedzīvotājus ziedot Līvānu novada sadraudzības pilsētas Kameņec Podoļskas iedzīvotāju atbalstam Ukrainā un pieteikt bēgļu izmitināšanas vietas, “Vietējo Latgales Avīzi” informēja domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Ziedojumu rekvizīti:

* Saņēmēja nosaukums: Kamianets-Podilskyi City Council

* Saņēmēja konts: UA263154050000025551052400419

* Maksājuma mērķis: charitable assistance

* Adrese: Maydan Vidrodzhennya 1, Kamianets-Podilskyi, Khmelnytskyi Oblast

Veicot pārskaitījumu no SEB Banka, Swedbank un Banka Citadele konta, netiek piemērota komisijas maksa par pārskaitījumu.

Tikmēr Kameņec Podoļskas pašvaldības vadība apņēmusies ar ziedojumiem palīdzēt gan savas pilsētas iedzīvotājiem, gan bēgļiem no citiem Ukrainas reģioniem. Šajā Ukrainas pilsētā dzīvo vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju.

Savukārt bēgļu izmitināšanas vietas var pieteikt, rakstot uz e-pasta adresi pasts@livani.lv, norādot īpašuma adresi un īpašnieka kontaktus, vai iesniedzot iesniegumu klātienē klientu apkalpošanas centrā Līvānu novada domē.

Tāpat Līvānu novada domes deputāti 24. februāra sēdē pieņēma lēmumu par atbalstu Ukrainas neatkarībai, uzsverot: “Līvānu novada dome izsaka atbalstu Ukrainas Republikas neatkarībai un teritoriālai nedalāmībai. Domās un sirdī esam kopā ar Līvānu sadraudzības pilsētas Kameņec Podoļskas, Sudakas pilsētas Dačnoje ciema un visas Ukrainas iedzīvotājiem.” Pašvaldība arī aicina Latvijas valdību un Saeimu steidzami pieņemt lēmumus Krievijas agresijas pārtraukšanai Ukrainā un palīdzības sniegšanai ukraiņiem.