Preiļu novada pašvaldība piešķīra finansējumu Ņižinas pašvaldībai Ukrainā 

Rīkos atbalsta koncertus kultūrvietās, brīvā dabā un dievnamos

Preiļu novada domes deputāti ārkārtas sēdē, kas notika svētdien, 27. februārī, vienojās par 5000 eiro lielu finansējumu Ukrainai, kā arī par atbalsta koncertu rīkošanu kultūrvietās, brīvā dabā un dievnamos.

Domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja, ka Saeimas deputāti tuvākajā laikā pieņems īpašu likumu par atbalstu Ukrainai, kur uzsvērs arī pašvaldību atbalsta veidus, tostarp finansiālo atbalstu. “Pēc tam varēsim lemt, vai šos 5000 eiro pārskaitīsim Preiļu sadraudzības pilsētas Ņižinas pašvaldībai, vai arī pirksim visu nepieciešamo. Šodien (saruna notika 1. martā – red. piezīme) runāju ar Ņižinas pašvaldības vadītāju, un viņš ieteica veikt naudas pārskaitījumu, jo preču piegāde ir apgrūtināta. Ņižinā pietiks pārtikas divām–trim dienām, taču pietrūkst medikamentu. Tomēr Ņižinas pašvaldības vadītājs teica, ka iedzīvotāji pilsētu neatdos, cīnīsies līdz pēdējam. Ņižinā dzīvo 70 000 cilvēku. Šobrīd aicinu Preiļu novada iedzīvotājus atbalstīt Ņižinas pilsētas iedzīvotājus ar ziedojumiem mūsu nevalstiskajam partnerim – nodibinājumam “Viduslatgales pārnovadu fonds”,” teica Ā. Vucāns.

Tāpat viņš aicināja iedzīvotājus pieteikt savas mājas vai viesu mājas Ukrainas bēgļiem, aizpildot pieteikuma anketu https://forms.gle/4ToEf7asADz6sV5N7. Ja iedzīvotājiem nav interneta, tad dzīvesvietu bēgļiem var pieteikt, uzrakstot iesniegumu vietējā pagasta pārvaldē vai Preiļu novada domē Preiļos. Pašvaldība pati jau ir apzinājusi savas ēkas, kurās varētu izmitināt Ukrainas bēgļus.

Pašvaldība atcēla vairākus izklaides pasākumus un to vietā rīkos vietējos un kopā ar citām pašvaldībām rīkotus atbalsta koncertus kultūrvietās, brīvā dabā un dievnamos.

Pie Preiļu novada domes plīvo Ukrainas karogs

Gunāra Vilcāna foto