Ludzas novada pilsētās notiek fotoekspedīcijas

19. februārī Ludzā pulcējās fotoamatieru komanda, lai iemūžinātu neparastas populārāko tūrisma objektu detaļas. Piecu cilvēku grupa pastaigājās pa pilsētas ielām un ar tūrisma speciālistu Ilgas Ivanovas un Līgas Kondrātes palīdzību pievērsa uzmanību detaļām, ko ne katrs pamana.

Ilga Ivanova atklāj, ka tuvākajā laikā plānots izdot trīs “lasām – pētām – darām” grāmatu komplektu. Katrā no 12 lpp. grāmatām tiks stāstīts par mūsu novada pilsētām – Ludzu, Kārsavu un Zilupi. Grāmatās tiks iekļautas labākās fotogrāfijas no fotoekspedīcijām, un lasītājiem tiks piedāvāts atrast objektus, kuru detaļas redzēs fotogrāfijās.

Ideju atbalsta Izglītības iniciatīvu centrs sadarbībā ar “British Council” pārstāvniecību Latvijā projekta “Darbīgās kopienas” ietvaros. Zilupē ekspedīcija notika jau 12. februārī, Kārsavā – nedēļu pēc Ludzas – 26. februārī.

Ilga Ivanova stāsta, ka Zilupē “ekspedīcijā” pa pilsētu devās vēl vairāk dalībnieku. Daudzi pierobežas pilsētas iedzīvotāji bija pārsteigti, cik daudz neparastu lietu var ieraudzīt, ja ieskatās vērīgāk.

Fotoekspedīcija Kārsavā. Žēl, ka tāda apbūve iet postā

Ilgas Ivanovas foto