Apbalvo “Ludzas novada Jauniešu Gada balvas 2021” ieguvējus

Pasniegti apbalvojumi septiņās nominācijās, kurām bija pieteikti 25 nominanti

25. februārī Ludzas tautas namā norisinājās “Ludzas novada Jauniešu Gada balvas 2021” apbalvošanas ceremonija. Tās mērķis ir godināt un pateikties tiem Ludzas novada jauniešiem, kuri ar savu veikumu ir mainījuši savu un līdzcilvēku ikdienu. Sveikt jauniešus ieradās arī Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs un priekšsēdētāja 1. vietniece Ināra Silicka.

Ludzas novada Jaunatnes lietu speciāliste Solvita Binovska informē, ka svinīgās ceremonijas laikā tika pasniegti apbalvojumi septiņās nominācijās, kurām kopumā bija pieteikti 25 nominanti. Katras nominācijas uzvarētājs saņēma naudas balvu 100 eiro vērtībā un jau tradicionālo piemiņas balvu – no māla veidotu figūru, kurā attēlotas kāpnes, kas simbolizē un aicina tās ieguvējus doties augšup, neapstāties pie sasniegtā, bet izvirzīt aizvien jaunus mērķus. Dizaina idejas autore ir J. Soikāna Ludzas mākslas skolas pedagoģe Ināra Mikažāne, savukārt balvas īstenošanu uzņēmās keramiķis Valdis Pauliņš.

Šogad, ņemot vērā novadu apvienošanos, nominantu skaits pasākumam ir audzis, taču pasākums bija simbolisks, tas noticis, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Ar muzikālu sveicienu uzstājās uzvarētāji nominācijā “Gada radošākais jaunietis” jauniešu grupa “Staiguļi” un latgaliešu repere Ūga.

Nominantu saraksts: “Gada sportists” – Sabina Vengra. Nominanti sadaļā “Gada sportists” – Renārs Grebeņņikovs, Ņikita Kaseckis, Brigita Mūrniece-Krišāne.

“Gada jaunietis” – Ruslana Žorža. Nominanti: Šarlote Lorija Nagle, Dagnis Tihovskis, Valērija Groma.

“Gada skolēns” – Viktorija Krišāne. Nominanti: Zane Apele, Adriāna Papenoka, Milana Dikalova, Elita Popova.

“Gada brīvprātīgais” – Katrīna Pozņakova. Otra nominante – Zane Apele.

“Gada radošākais jaunietis” – Raivis Tjaguns, jauniešu grupa “Staiguļi”.

Nominanti šajā sadaļā: Sergejs Martincevs, Ruslana Žorža, Karīna Mitroščenko, Jelizaveta Tumina.

“Pirmais solis biznesā” – Raivis Gabranovs.

“Gada iniciatīva” – Zilupes jauniešu iniciatīvu grupa, nominēta bija arī Antra Toporkova un NVO “Biedrība RIK”.

Vislielākais nominantu skaits – sadaļā “Radošākais jaunietis”. Arī balvas ieguva divi nominanti: Raivis Tjaguns (pirmais no kreisās) un jauniešu grupa “Staiguļi” (melnos tērpos)

Nikas Fominas foto