Notiek Balvu muižas ēkas pagrabstāva vienkāršota atjaunošana

Balvu novada pašvaldības projekta īstenošanas kopējās izmaksas – 166 126 eiro

Balvu novada pašvaldība īsteno projekta “Amatu prasmes tūrisma telpā” (Tour de Crafts) realizāciju, kurā paredzēts atjaunot grīdas, griestu un sienu segumu, nomainīt iekšdurvis, atjaunot elektrotīklus un apgaismojumu, ūdensvada un kanalizācijas tīklus, izveidot kāpnes cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

SIA “Ozolmājas” veic renovācijas darbus Balvu muižas ēkas pagrabstāvā. Darbi norit pēc SIA “Efekta” izstrādātas Apliecinājuma kartes un tos uzrauga būvuzraugs SIA “Sistēmeksperts”. Latgales plānošanas reģions ir projekta vadošais partneris, projekts tiek realizēts sadarbībā ar Preiļu novada domi, Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centru, Anīkšču mākslas inkubatoru – mākslas galeriju un Panevēžas rajona pašvaldības administrāciju.

Projekta kopējās izmaksas ir 816 946,72 eiro, kopējais ERAF finansējums – 694 404,70 eiro. Balvu novada pašvaldības projekta īstenošanas kopējās izmaksas ir 166 126 eiro, ERAF finansējums – 141 207,10 eiro. Projekta mērķis ir veicināt tradicionālo amatniecības prasmju ilgtspējīgu izmantošanu, saglabājot un sekmējot tās kā Latvijas–Lietuvas pārrobežu teritorijas kultūrvēsturiskā mantojuma kopīgu iezīmi un kopīgu tūrisma produktu, kas varētu piesaistīt tūristu interesi. Projekts tiek īstenots Interreg V-A Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā 2014.–2020. gadam.