Iedzīvina Latgales kokles spēles tradīciju 

Projekta laikā Eduards Klints un Ģirts Laube radījuši Latgales kokles

Pērnā gada nogalē biedrība “Cilvēka attīstības centrs” noslēdza projektu “Koklēsim Krāslavas novadā!”, lasām pašvaldības ziņu portālā. Projekta mērķis bija saglabāt un no jauna iedzīvināt Latgales kokles spēles tradīciju Krāslavas novadā, radot iespēju apgūt tradicionālās koklēšanas pamatus Krāslavas novada iedzīvotājiem, popularizējot kokles spēli plašākai auditorijai.

Projekta laikā Latvijas kokļu meistari Eduards Klints un Ģirts Laube ir radījuši skaistas Latgales kokles, instrumentu veidotājs Aleksandrs Maijers izgatavojis tradicionālās stabules, kuras nu pieejamas apmācībām. Iegādāta arī apskaņošanas tehnika un šuvējas Ilzes Landmanes radīti skatuves tērpi.

Projekta noslēgumā Krāslavas novada iedzīvotājiem bija iespēja apgūt kokles spēli folkloras kopas “Primaki” vadītājas Ilzes Mežnieces vadībā. Nodarbības notika tiešsaistē un bija interesanta pieredze visiem dalībniekiem.

Projekta attiecināmās izmaksas bija 6643,65 eiro, tajā skaitā 5979,28 eiro Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) publiskais finansējums un līdzfinansējums – 664,37 eiro, no kuriem 600 eiro sedza Krāslavas novada pašvaldība.