Bezmaksas semināri par Jauno bioloģiskās lauksaimniecības Regulu

Jaunā bioloģiskās lauksaimniecības Regula ir stājusies spēkā ar 1. janvāri, kas attiecas uz bioloģiskās produkcijas ražotājiem, pārstrādātājiem, tirgotājiem, mazumtirgotājiem, kā arī uz tirgus uzraudzības iestādēm. Kas mainīsies, un kas jāievēro lauksaimniekiem, varēs uzzināt bezmaksas informatīvajos semināros, ko rīkos SIA “Sertifikācijas un testēšanas centrs” (STC).

25. janvārī un 23. februārī tiešsaistes platformā Zoom notiks divu stundu seminārs par Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 2018/848 par bioloģisko ražošanu un bioloģisko produktu marķēšanu. Pieteikties aicināti bioloģiskās lauksaimniecības eksperti, konsultanti un bioloģiskie lauksaimnieki, izvēloties sev vēlamo datumu.

Semināru vadīs STC bioloģiskās lauksaimniecības galvenā eksperte Vija Rāka. Seminārā eksperte skaidros, kādas ir galvenās prasības katrā jomā – kādi nosacījumi vecajā regulā un kā tie mainās vai nemainās, stājoties spēkā jaunajai regulai. Tāpat tiks skatītas arī izmaiņas bioloģiskās lauksaimniecības sertifikācijas procesā, kā arī būs iespēja saņemt speciālista atbildes uz lauksaimnieku jautājumiem.

Reģistrēšanās ir obligāta, jo dalībnieku skaits seminārā ir ierobežots. 25. janvāra vai 23. februāra semināram jāreģistrējas mājaslapā llkc.lv vai stc.lv. Reģistrētajiem dalībniekiem saite uz semināru tiks nosūtīta e-pastā dienu pirms semināra.