Par ietvju kaisīšanu Preiļos

Jautā Regīna:

“Kāpēc Preiļos otrdien, 4. janvārī, kad bija atkala un slidenas ielas un ceļi, ietves bija nokaisītas tikai centrā, bet, jo tālāk no centra, jo lielāka “slidotava”?

 

Atbild SIA “Preiļu saimnieks” pārstāve Inga Krekele:

“Sniega tīrīšanu SIA “Preiļu saimnieks” organizē, domājot par iedzīvotāju ērtībām, proti, no trotuāriem sniegs tiek notīrīts agri no rītiem ar traktortehniku, lai, iedzīvotājiem dodoties uz darbu, tie būtu tīri un nokaisīti ar smilts-sāls maisījumu. Ietvju posmos, kur traktortehnika nevar izbraukt (piemēram, traucē ceļazīmes, elektrības stabi vai koki), sniegu notīra sētnieki.

Šis darbs tiek veikts prioritārā kārtībā, lielāku uzmanību pievēršot Preiļu pilsētas centrālo ielu trotuāriem (Raiņa bulvāris, Aglonas iela, Brīvības iela, Daugavpils iela, Rēzeknes iela).

Ja kāds ietves posms nav notīrīts, tad tas nepieder pašvaldībai, bet teritorijas īpašnieks to nav sakopis.

Pašvaldības saistošie noteikumi paredz, ka namīpašumu un zemesgabalu īpašniekiem jānodrošina īpašumā vai valdījumā esošās teritorijas un tai piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas – gājēju ietvju, grāvju, caurteku un zālienu līdz brauktuves malai – sakopšana. Proti, ziemā no teritorijai piegulošās ietves jānotīra sniegs un tā jānokaisa ar smiltīm.”